Australische ambassadeur maakt kennis met Barendrecht

BARENDRECHT – De Australische ambassadeur, de heer Matthew Neuhaus, bracht vandaag (Dinsdag 2 april 2019) samen met zijn echtgenote mevrouw Angela Neuhaus een werkbezoek aan Barendrecht. Het bezoek startte bij de Barendrechtse groente- en fruithandelaar Hollander Barendrecht, waarna hij een bezoek bracht aan de Rehobôthschool en het graf van de Australische Jack Dawson Green. Daarna kreeg hij door het college van burgemeester en wethouders een lunch aangeboden op het gemeentehuis.

Het is een goed gebruik dat de ambassadeur van Australië aanwezig is in Barendrecht tijdens dodenherdenking op 4 mei. Sinds augustus 2018 is de heer Matthew Neuhaus ambassadeur van Australië in Nederland. Op uitnodiging van burgemeester Jan van Belzen heeft hij Barendrecht bezocht om kennis te maken, voordat dodenherdenking dit jaar plaatsvindt.

Barendrecht en Australië zijn met elkaar verbonden vanwege de in Barendrecht begraven Warrant Officer Jack Dawson Green RAAF, een lid van No. 603 (Stad van Edinburgh) Squadron. Sinds mei 2010 verzorgt de Rehobôthschool het graf van Jack Dawson Green. Deze Australische piloot crashte aan het einde van de Tweede Wereldoorlog met zijn vliegtuig op de Blaaksedijk en ligt begraven op de oude begraafplaats in Barendrecht. De leerlingen van groep 8 van de Rehobôthschool onderhouden regelmatig correspondentie met de Australische familie en twee keer per jaar staan ze stil bij het korte leven van de piloot. Dat doen ze in december, op de dag dat hij werd geboren en op 17 maart, de dag dat hij stierf.

Foto met college vlnr: Wethouder Reshma Roopram, gemeentesecretaris Gert-Jan Bravenboer, wethouder Peter Luijendijk, wethouder Nico Bults, mevrouw Angela Neuhaus, wethouder Arnoud Proos, ambassadeur Matthew Neuhaus, wethouder Cees Schaap, burgemeester Jan van Belzen, loco-gemeentesecretaris Dannis van IJpen, wethouder Tanja de Jonge. Onderste foto: Ambassadeur op bezoek bij de Rehobôthschool.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »