Nieuwe wethouder Leon van Noort (VVD) beëdigd

BARENDRECHT – Morgen (Donderdag 1 oktober 2015) is de eerste werkdag van de nieuwe wethouder Leon van Noort. De voormalige VVD fractievoorzitter van Lansingerland volgt wethouder Jeroen Gebben op. Hij is getrouwd, heeft drie kinderen en was tot 1 oktober 2015 Service Delivery Manager bij Connexys.

Wat trekt je aan in de baan van wethouder?

“Ik zie bij de overheid dingen die anders kunnen. Zoals Ronald Reagan in 1981 al zei: Government is not the solution to our problem, government is the problem. Vertaald naar Barendrecht: de gemeente is niet een verzekering voor alles en dat moeten we ook niet willen. In mijn visie kunnen inwoners veel dingen prima zelf doen en is het aan de overheid om de gezamenlijke zaken goed te regelen en ondersteuning te bieden als inwoners om wat voor reden dan ook het echt zelf niet meer kunnen. Denk aan bijvoorbeeld onderwijs, veiligheid maar ook aan zorg. Dan is het helder waar de overheid wel en niet van is en waar het belastinggeld precies naartoe gaat. Daar wil ik graag een steentje aan bijdragen als wethouder.”

Neem je de portefeuille van Jeroen Gebben over?

“Ja, die neem ik 1-op-1 over. Dat houdt in dat ik vanaf nu verantwoordelijk ben voor onderwijs en -huisvesting, volwasseneneducatie, jeugd & jongeren, jeugdzorg (decentralisatie), kinderopvang, verkeer en vervoer, vastgoed & accommodaties, rioolbeheer, watermanagement, evenementen, project LOC, project Jongerencentrum, project Programma Samenwerking Onderwijs & Bedrijfsleven, project MFA Kruidentuin en het Centrum voor Jeugd en Gezin.”

Wat is je indruk van Barendrecht?

“Wat me opvalt is de grote diversiteit aan wijken: oude wijken, jaren 70/80 wijken en hele nieuwe wijken. Daarnaast heeft Barendrecht mooie natuurgebieden, bijvoorbeeld bij de Oude Maas. De oude dorpskern vind ik mooi. De grote mate van bedrijvigheid is ook iets wat in het oog springt, met de grote markt op woensdag en vrijdag.”

En wat is je indruk van de gemeentelijke organisatie?

“Mijn eerste indruk was goed: enthousiaste mensen achter de balie, met hart voor hun werk. Ze gaven me een warm welkom. Ook ontving ik hartverwarmende reacties op mijn benoeming via Twitter van diverse mensen en instellingen, onder andere vanuit de politie.”

Ga je verhuizen naar Barendrecht?

“Ik woon nu nog in Berkel en Rodenrijs en heb van de raad een jaar de tijd gekregen om te verhuizen. Ik ben al hard aan het zoeken, dus dat gaat zeker lukken. Als ik hier woon, pik ik ook makkelijker signalen op uit de samenleving, en ben ik nog meer aanspreekbaar.”

Hoe ga je kennismaken met Barendrecht?

“Ik ga zo snel mogelijk kennismaken met alle relevante medewerkers en partners van de onderwerpen uit mijn portefeuille. En ik wil de gebieden en instellingen bezoeken, zodat ik weet waar ik het over heb. Daarnaast wil ik op regelmatige basis in Barendrecht op plekken zijn waar Barendrechters laagdrempelig met mij in gesprek kunnen gaan, zoals in de bibliotheek, in een school, of een verenigingsgebouw. Suggesties zijn daarbij van harte welkom.”

Leon van Noort is te volgen via twitter.com/leonvannoortBekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »