D66: Regenboogvlag hijsen op gemeentehuis tijdens Coming-Out Day

BARENDRECHT – [Foto update] Vorige week verzocht de Barendrechtse D66 fractie het college om op ‘Coming Out Dag’ de regenboogvlag te hijsen op het gemeentehuis: “Het moet voor iedereen in Barendrecht mogelijk zijn om openlijk voor de eigen geaardheid uit te kunnen komen.

Het college heeft aangegeven het belang hiervan te onderschrijven en de vlag inderdaad te gaan hijsen. Dit gaan ze echter niet op ‘Coming Out Dag‘ doen.

Update: BarendrechtNU toont op 11 oktober wél de kleuren van de regenboog op de website.

Zondag

Het college laat in de beantwoording weten: “Het Barendrechtse college wil graag aandacht besteden aan Coming Out Dag en steunt uw verzoek om hiervan blijk te geven door het hijsen van de Regenboogvlag“. De vlag zag echter niet op zondag (Coming Out Dag) worden gehesen: “Om toch te kunnen voldoen aan uw verzoek zullen wij op maandag 12 oktober a.s. de Regenboogvlag hijsen.”

D66 zelf is hier zeer content mee: “De Regenboogvlag zal een hele dag ons gemeentehuis sieren, waarmee de gemeente Barendrecht laat blijken het belang voor alle inwoners van Barendrecht om openlijk voor hun geaardheid uit te mogen komen onderschrijft. (…) D66 Barendrecht hoopt dat met een goede traditie een start is gemaakt.

Bezwaren en ongebruikelijk

De ‘Coming Out Dag’ valt ieder jaar op 11 oktober, dit jaar is dat op een zondag. De D66 fractie had bij het verzoek al aangegeven dat dit bij de bevolking mogelijk op bezwaren zou stuiten en verzocht de vlag pas om 13:00 uur te hijsen. Het college gaf hier de volgende reactie op: “Met u zijn wij van mening dat het samenvallen van deze dag en de zondag als rustdag bij een deel van de Barendrechtse inwoners wellicht op bezwaren zal stuiten. Daarbij is het sowieso niet gebruikelijk om vlaggen te hijsen en te vieren op dagen dat het gemeentehuis gesloten is.

Foto: Archieffoto gemeentehuis met erbij gefotoshopte regenboogvlag (de vlag heeft er dus (nog) niet echt gehangen)

Update 12 oktoberBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »