Makers van video tegen pesten uitgenodigd bij lancering anti-pest programma

BARENDRECHT – [Video] Begin februari nam een groepje scholieren van het Dalton Lyceum uit Barendrecht contact op met BarendrechtNU. Voor het vak maatschappijleer hadden zij een video gemaakt over de impact van pesten. Groepsleden Marc van Rossum, Deniz Tüzen, Demian van der Wal en Jamy Etman wilden met hun video het probleem van pesten breed bespreekbaar maken. En dat is zeker goed gelukt: Na publicatie werd de video duizenden keren bekeken en zorgde voor veel reacties.

Nu, bijna 2 maanden later, ontving BarendrechtNU goed nieuws van het groepje. Ze hebben naar aanleiding van het artikel veel positieve reacties ontvangen: de belangstelling voor hun video is groot.

Cijfer: 10

Jamy Etman: “Wij hebben een groot compliment van onze directeur gekregen en een stuk in het logboek van school geschreven. Natuurlijk kregen we voor dit project een cijfer, namelijk een 10! Wij hebben veel positieve reacties gekregen van docenten, leerlingen en mensen via social media.

Uitnodiging

Vorige week maandag werd de groep leerlingen zelfs uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de lancering van een project tegen Pesten: ‘Let Me Know‘. Een polsbandje die laat zien dat je een aanspreekpunt bent voor mensen die willen praten over pesten.

Esther de Blij van de Stichting Pesten nam contact op met de makers van de video: “Zij heeft ons uitgenodigd voor de lancering van ‘Let Me Know’ in Amsterdam. Dan Karaty, bekend van “So You Think You Can Dance” en ambassadeur van de stichting, zal het eerste bandje in ontvangst nemen.

Video getoond bij lancering

Deniz, Jamy en Marc zijn samen met docent Annette naar Amsterdam gegaan voor deze lancering. In het bijzijn van de bekende Nederlanders werd hun video vertoond aan alle aanwezigen: “Hier waren ook een aantal bekende Nederlanders aanwezig zoals Dan Karaty en Lady blabla. Ons filmpje werd daar afgespeeld en we hebben super veel complimenten gehad! Ook zij hebben ons talloze complimenten gegeven.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs


Video: SuperDeniz97, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »