BARENDRECHT – Op zondag 12 april organiseert Stichting Barendrecht Klassiek een concert met een verrassende combinatie van instrumenten. Een centrale rol is weggelegd voor het onlangs geheel gerenoveerde orgel van de Dorpskerk dat overwegend in combinatie met sopraansaxofoon en fluit te horen zal zijn.

De uitvoerende musici zijn saxofonist/fluitist Pieter de Mast en organist Sebastiaan van Delft. Pieter de Mast maakte naam in de wereld van jazz, theater en musical. Hij trad met zijn kwintet onder andere op tijdens het North Sea Jazz festival. Sebastiaan van Delft geeft orgelconcerten in combinatie met diverse solisten. Ook was hij ruim tien jaar pianist van een tangogezelschap onder leiding van Carel Kraayenhof.

5 eeuwen muziek

Het programma voor 12 april omvat 5 eeuwen muziek; van Sweelinck tot aan composities van Pieter de Mast zelf. Het concert in de Hervormde Dorpskerk (Dorpsstraat 146, naast de watertoren) begint om 12 uur. Het wordt georganiseerd in samenwerking met de Stuurgroep Toekomst Dorpskerk. Koffie en thee staan vanaf half 12 klaar en ook na het concert.

De toegang is vrij, bijdragen na afloop zijn meer dan welkom. De activiteiten van Stichting Barendrecht Klassiek zijn mede mogelijk dankzij bijdragen van de sponsoren. Informatie: barendrechtklassiek.nl of (0180) 61 91 13.

« | »