Harry Spermon van Tennisvereniging Barendrecht ontvangt Koninklijke Onderscheiding

BARENDRECHT – [Foto’s] Gisteravond (Zaterdag 28 maart 2015) is Harry Spermon benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving deze Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Van Belzen. Dit gebeurde tijdens het Lustrumfeest van de ‘Donderdagavondgroep’ van Tennisvereniging Barendrecht (TVB).

De heer Spermon zet zich sinds geruime tijd in voor de samenleving. Sinds 1984 is hij actief voor de TVB. Gedurende meer dan 30 jaar voert hij daar uiteenlopende vrijwilligerstaken uit in verschillende (bestuurs)functies. Gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van zijn activiteiten heeft dit geleid tot een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Tennisvereniging

Harry Spermon was vele jaren voorzitter van de commissie Accommodatie en Eigendommen en de Activiteitencommissie (1985-1991), de Technische commissie (1985 tot circa 1995), de jeugdcommissie en de feestcommissie. Verder was hij van 1988 tot 2006 verantwoordelijk voor de organisatie, indeling en wedstrijdleiding van het Parktoernooi. Ook was de heer Spermon nauw betrokken bij de nieuwbouwactiviteiten van de tennishal (tot tweemaal toe) en het clubhuis.

Schaatsplezier

Het voormalige hockeyveld naast de tennisbaan lag er enkele jaren verlaten bij nadat de hockeyclub verhuisd was naar een andere locatie. De heer Spermon vatte toen het idee op om dit verlaten veld samen met zijn klusteam en andere vrijwilligers om te toveren tot een schaatsbaan. Dit leidde twee winters (2012 en 2013) tot veel schaatsplezier voor een groot aantal mensen. De opbrengsten van de entreegelden zijn gedoneerd aan lokale, regionale en internationale hulporganisaties en stichtingen uit de regio. Hierdoor kwam de winst van de ijsbaan ten goede aan hulpbehoevenden in onze samenleving.

Initiatiefnemer ‘Donderdagavondgroep’

In 1984 nam de heer Spermon het initiatief om een ‘Donderdagavondgroep’ (competitie) op te richten. Met veel passie, inzet en begrip voor de medemens was hij de afgelopen dertig jaar bijna elke donderdag aanwezig, regelde hij invallers en de bar, nam hij de standen op en speelde hij zelf mee. Tot op de dag van vandaag (Zondag 29 maart 2015) nemen vele spelers met groot enthousiasme deel aan deze avonden.

Organisator toernooien

In de periode 1988-2006 was de heer Spermon de enthousiaste organisator en wedstrijdleider van het Parktoernooi. Ook de ‘Make Love Toernooien’ die hij in de jaren negentig organiseerde, zijn een groot succes te noemen. Gedurende ongeveer 10 jaar genoten honderden deelnemers van deze winterse tennistoernooien op de zaterdag in combinatie met een feestavond en live muziek.

Oprichter Klusteam

Sinds hij met de VUT is, is hij nog actiever als vrijwilliger. Sinds 2009 is hij opnieuw als voorzitter verantwoordelijk voor de nieuwe accommodatie en eigendommen. Daarnaast richtte hij een klusteam van vrijwilligers op. Zij zorgen voor het onderhoud van Sportpark Ziedewij. Mede dankzij zijn enorme inzet is TVB een gezellige en financieel gezonde vereniging met zo’n 1.000 leden.

Waarderingsspeld en Erelid TVB

In 2009 reikte burgemeester Van Belzen de Waarderingsspeld uit aan de heer Spermon voor zijn bijzondere inzet. In december 2014 benoemde TVB hem tot erelid voor al zijn goede werk in de afgelopen 3 decennia. Burgemeester Van Belzen is trots op de inzet van de heer Spermon en noemt hem een voorbeeld voor anderen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »