Open dag Edudelta College Barendrecht (2016)

BARENDRECHT – Afgelopen week organiseerden het Dalton Lyceum, het Calvijn Groene Hart en het Edudelta College een open dag. Een moment voor groep 8 leerlingen uit Barendrecht en omstreken om kennis te maken met de school. Een verslag en foto’s van alle activiteiten en informatie door de scholen zelf:

Zie ook: Open dag Focus Beroepsacademie op 8 februari

Dalton Lyceum

Het Dalton Lyceum heeft vrijdag 15 januari een bijzonder sfeervolle Open Dag gehad. Dat was zeker de indruk van het team van de school en die indruk kreeg de school ook terug van de vele bezoekers.

Wat doet een mentor? Hoe plan je het beste je Daltonuren? Waar staan de kluisjes en bij wie kan ik terecht als ik iets niet weet? Op al deze vragen hebben schoolleiding, docenten en leerlingen de afgelopen week op het Dalton Lyceum antwoord gegeven. Tijdens de proeflessen van die week en natuurlijk op de Open Dag v zelf. Informatie kwam vaak uit de eerste hand, want ouders en leerlingen konden rondgeleid worden door leerlingen van de school. En die weten het onderwijs, de sfeer en cultuur van hun school altijd het best te verwoorden.

Bezoekers konden hun kennis van onder andere de Franse taal en geschiedenis testen door het maken van een Kahoot-quiz met de iPad. Met behulp van deze App krijg je gelijk feedback of je het antwoord goed of fout hebt en zo werden heel wat wedstrijdjes gespeeld tussen ouders en kinderen.

Dat paste ook in het beleid van de school, waar leerlingen in de brugklas, náást hun boeken, ook de iPad ter ondersteuning gaan gebruiken. Ook konden proefjes worden gedaan bij scheikunde, biologie en natuurkunde en was het mogelijk ter kennismaking een les filosofie te volgen. En heel veel leerlingen waren geïnteresseerd in de mogelijkheden van extra Engels als keuzevak.

Extra druk was het bij de voorlichting over het technasium en het gymnasium. Technologie is hot. Daarom is het niet vreemd dat veel leerlingen meer wilden weten van de technasiumopleiding. En omdat er veel vraag naar is, zal het komend schooljaar ook mogelijk zijn gymnasium en technasium te combineren. Hierover zal meer informatie worden gegeven tijdens de extra voorlichtingsavond op donderdag 11 februari. Inschrijven kan via de website van de school.

Voor alle personeelsleden en leerlingen een drukke Open Avond, maar gezien de reacties ook een heel dankbare avond.

Calvijn Groene Hart

[Foto’s] Afgelopen vrijdag 22 januari vond de jaarlijkse open dag van Calvijn Groene Hart plaats en evenals voorgaande jaren was deze weer zeer succesvol, sprankelend en drukbezocht. De bezoekers genoten van de sfeer die de gehele school ook dankzij alle personeelsleden en leerlingen uitstraalde en ervoeren wat de school allemaal voor moois te bieden heeft.

Uiteraard konden de basisschoolleerlingen en hun ouders kennismaken met het tweetalig onderwijs (tto), atheneum plus en de sportklassen, maar vanzelfsprekend ook met het eveneens krachtige, reguliere onderwijs op vwo-, havo- en mavo-niveau. Veel bezoekers woonden minilesjes bij, keken wat de school allemaal aan kwaliteit te bieden heeft en namen deel aan uiteenlopende activiteiten.

Zo konden basisschoolleerlingen voor tto deelnemen aan een Engelstalige dramavoorstelling in Shakespeare-entourage, waarbij hun ouders en verzorgers het publiek vormden. Kinderen probeerden in het kader van de atheneumplusopleiding ultieme vliegtuigjes te vouwen die zo ver en secuur mogelijk zouden vliegen en leefden zich bij het sportklasgedeelte uit met allerlei sportactiviteiten.

Ook legden een aantal havo-leerlingen bij het aardrijkskundelokaal aan de bezoekers met wat zand, plantenbakken en water op een visuele manier uit, waarom de rivier de Rijn niet evenveel kronkelt in Duitsland als in Nederland. Vanzelfsprekend kon iedereen daarnaast genieten van allerlei experimenten in het BINASlab en de andere praktijklokalen van de BINASvleugel, waar de practica van de vakken biologie, natuurkunde en scheikunde plaatsvonden. Op de Kunstvleugel lieten leerlingen uit 5vwo zien hoe je met een 3Dprinter werkt, kon je bijvoorbeeld leren hoe je Engels drop van vilt maakt en je op andere manieren creatief en bovendien muzikaal uitleven. De talenvleugel maakte dat je je in het buitenland waande, behalve in het lokaal van Nederlands uiteraard. In de prachtige centrale driehoek liet Cupcakewinnares Carmen Boekee haar prachtige en overheerlijke creaties en eveneens de heuse cup zien. Hier maakte menig bezoeker dan ook graag een foto. Ook stond er een bijzondere selfiebox waar grappige, hilarische en lieve foto’s ontstonden, die als mooi aandenken aan deze geweldige dag mee naar huis mochten.

Vandaag heeft de de zeer succesvolle en drukbezochte open dag van Calvijn Groene Hart plaatsgevonden. Tip:…

Geplaatst door Calvijn Groene Hart op vrijdag 22 januari 2016

Edudelta College

[Foto’s] Toekomstige brugklassers konden zaterdag 23 januari terecht op beide locaties van het Edudelta College in Barendrecht. Aan de Dierensteinweg kon er alvast ‘geproefd’ worden wat je zoal in de lessen voorbij kunt zien komen: van kookles tot lichamelijke beweging en van dierenverzorging tot bloemschikken. In de aula van de school was een informatiemarkt waar met leerlingen en docenten kon worden gesproken.

Open dag Edudelta MBO in volle gang.

Geplaatst door Edudelta College Barendrecht mbo op zaterdag 23 januari 2016Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »