Politiepost Middeldijkerplein wordt Veiligheidspost

BARENDRECHT – De politiepost aan het Middeldijkerplein zal op termijn sluiten. De post, die niet toegankelijk is voor het publiek om bijvoorbeeld aangifte te doen, past (financieel) niet in de nieuwe basisteams die zijn gevormd tijdens het oprichten van de Nationale Politie.

De gemeente is in 2014 een proef gestart met een publieke openstelling van de post. Het resultaat hiervan is dat nog dit jaar de politiepost zal worden omgevormd tot veiligheidspost: een breder gebruik van hetzelfde pand door diverse veiligheidsdiensten.

Veiligheidspost

Burgemeester van Belzen: “Met de veiligheidspost willen we een laagdrempelige voorziening creëren waar bewoners met betrekking tot zaken die hun wijk betreffen hun vragen kunnen stellen, informatie kunnen inwinnen, klachten kunnen melden, met nieuwe ideeën kunnen komen om zo een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid in de wijk.

In de veiligheidspost zal ruimte zijn om in contact te komen met o.a. de wijkagent, wijkboa en andere (veiligheids)partners zoals de brandweer en wijkteams. Burgers kunnen tegen die tijd een afspraak maken met bijvoorbeeld de wijkagent of boa. Zijn er geen afspraken, dan zullen de agenten en boa’s in de wijk zijn om zichtbaar hun werkzaamheden uit te voeren.

Problematiek signaleren

Door informatie te delen tussen burgers en veiligheidsdiensten hoopt de gemeente vroegtijdig problematiek te kunnen signaleren en aanpakken. “De Veiligheidspost maar ook het wijkspreekuur moeten gaan leven bij de inwoners“, aldus de burgemeester van Barendrecht: de post moet tevens gaan bijdragen aan het veiligheidsgevoel van de burgers in Carnisselande.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »