Aldi koopt winkelpand aan de Voordijk voor supermarkt van 1.000m²

BARENDRECHT – De Aldi is voornemens om een supermarkt te openen in een winkelpand aan de Voordijk in Barendrecht. In het gebouw langs de Sweelincklaan zitten momenteel World of Bikes en kringloopwinkel Opnieuw & Co gevestigd. Medewerkers van de kringloopwinkel kregen begin vorige maand signalen over dat het pand verkocht zou zijn aan supermarktketen Aldi.

Navraag bij Aldi leert dat de keten inderdaad het winkelpand heeft gekocht en op deze locatie een supermarkt met circa 1.000 vierkante meter winkeloppervlak wil openen. Op de vraag wanneer de bouw start en de supermarkt zal openen kon de woordvoerder nog geen antwoord geven, dit is nog niet bekend.

Voordijk

Vooralsnog lijken de initiële plannen van Aldi zich te richten op de ruimte van de kringloopwinkel Opnieuw & Co. Of er in de toekomst plannen zijn om ook de ruimte van de fietsenwinkel tot supermarkt te maken blijven vooralsnog onduidelijk. Op de vraag “Ziet u voor hen nog een toekomst in het door Aldi aangekochte pand?” laat een woordvoerder van Aldi weten dat “de toekomst van de fietsenwinkel en kringloopwinkel in deze niet aan ons is.” De kringloopwinkel en World of Bikes zijn huurders in het pand van de voormalige fietsenwinkel Peter Terlouw.

Rond het winkelpand liggen zo’n 60 tot 70 parkeerplaatsen. De winkels zijn alleen bereikbaar via de toegangsweg aan de Voordijk. Aldi is constant op zoek naar winkelruimtes en bouwkavels en vraagt daarbij om winkelruimtes met minimaal 1.100 m² winkeloppervlak, circa 100 parkeerplekken en “goede leveringsmogelijkheden voor vrachtwagens van 40 ton“. Aldi laat bij navraag door BarendrechtNU weten dat ze deze locatie vinden voldoen “aan alle uitgangspunten die wenselijk zijn voor ALDI“, tevens vinden ze de locatie goed bereikbaar en is er voldoende parkeerruimte.

Discounters

Aldi probeerde in de zomer van 2021 al een plekje in het centrum van Barendrecht te bemachtigen. Er waren toen plannen van de gemeente om een ‘discounter supermarkt’ naar het Achterom (naast de Middenbaan) te halen. Eind 2021 ging er een streep door deze plannen nadat de gemeenteraad zich hier in meerderheid tegen had uitgesproken. Naast de Aldi hadden ook Jumbo en de Lidl interesse getoond. Jumbo wilde verhuizen vanaf het Onderlangs, Lidl een nieuwe winkel openen. Voor de Lidl, zo werd eind 2022 bekend, kwam de wens voor een vestiging in Barendrecht alsnog uit: Deze supermarkt krijgt een plekje in winkelcentrum Carnisse Veste, waarvoor eerst nog een verbouwing/winkel verhuizing zal moeten plaatsvinden.

Aldi stond als enige nog met lege handen. Met de aankoop van het winkelpand aan de Voordijk heeft de vastgoed tak van de supermarktketen nu alsnog een plekje voor zichzelf in Barendrecht gevonden. BarendrechtNU heeft Aldi gevraagd of de intentie om hier een supermarkt te realiseren er wel echt is óf dat ze liever (bijv. samen met de gemeente) op zoek gaan naar een andere/geschiktere locatie. Een woordvoerder liet hierop weten dat het inderdaad de intentie is om op de locatie aan de Voordijk een supermarkt te openen.

Artikelfoto: Het winkelpand aan de Voordijk, met aan de voorkant World of Bikes (boven) en aan de ‘achterzijde’ kringloopwinkel Opnieuw & Co (onder).Bekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen« | »