Opening van 24/7 fitnessclub aan het Middeldijkerplein uitgesteld

BARENDRECHT – Eerder kondigde winkelcentrum Carnisse Veste de komst van een 24/7 fitness aan. Anytime Fitness zou zich vanaf maart 2018 gaan vestigen in een grote ruimte aan het Middeldijkerplein. De oplevering van het pand is echter uitgesteld tot halverwege 2018.

Een woordvoerder van de Carnisse Veste laat aan BarendrechtNU weten: “I.v.m. technische uitdagingen t.b.v. de inrichting van Anytime is de oplevering in overleg uitgesteld tot 1 juli a.s.” Hoeveel tijd er na de oplevering nog nodig is om te openen is vooralsnog niet bekend.

Update 10 aug: De eerder geplande oplevering van 1 juli is niet gehaald en opnieuw uitgesteld, zo laat verhuurder Colliers aan BarendrechtNU weten. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer het pand wel zal worden opgeleverd aan de ondernemer.

24/7 fitnessen

In de fitnessclub kan letterlijk 24 uur per dag, 7 dagen in de week, worden gesport. Anytime Fitness: “Leden kunnen trainen wanneer zij willen, de club is immers altijd toegankelijk met een eigen toegangssleutel. Anytime Fitness past daarom goed bij een druk schema en actieve levensstijl. Het lidmaatschap geeft toegang tot iedere Anytime Fitness binnen Nederland en daarbuiten. Een locatie in Barendrecht biedt uitbreiding van het Anytime Fitness netwerk voor alle leden

De fitnessclub zegt dat er aan het voorkomen van overlast voor omwonenden wordt gedacht: “Geluidsoverlast wordt voorkomen door de geluidsproductie te beperken tot achtergrond muziek en door aandacht te geven aan de geluidsisolatie/reductie.

Door de 24-uurs toegankelijkheid voor leden “verhoogt de aanwezigheid van Anytime Fitness de sociale controle en veiligheid in de directe omgeving“, zo stelt de fitnessclub zelf. Ze verwachten dat het nachtelijk gebruik van de club ‘minimaal’ zal zijn. Camerasystemen houden de club 24/7 (live) in de gaten. Overtreders zullen in het ergste geval (onmiddellijk) toegang tot de fitness worden ontzegd.

Overlast voorkomen

De gemeente heeft eerder dit jaar de omgevingsvergunning verleend voor de 24/7 fitness. Een woordvoerder van de gemeente laat namens het college ook het volgende weten: “Liever had het college gezien dat er een detailhandel(winkel) in het pand was gevestigd. Nu dat echter niet lukte, ziet het college zich gedwongen een fitness te accepteren waarbij het college de vinger aan de pols zal houden als het gaat om eventuele overlast.” Voordat de fitness open gaat moet door middel van een akoestisch onderzoek zijn aangetoond dat er wordt voldaan aan de geldende normen voor geluid.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen« | »