Fotoboek "Barendrecht, veranderingen in de 20ste eeuw” aangeboden aan de burgemeester van Barendrecht

BARENDRECHT – Vanochtend (Vrijdag 17 oktober 2014) hebben de heren Hans Verschoor en Leo van Wijk een exemplaar van het fotoboek “Barendrecht, veranderingen in de 20ste eeuw” aangeboden aan Burgemeester Jan van Belzen. Het boek is door Hans en Leo, leden van de Historische Vereniging Barendrecht, samengesteld met meer dan 200 foto’s.

Als onderwerp werd gekozen voor de veranderingen die het dorp in de afgelopen jaren heeft ondergaan. De burgemeester toonde zich blij verrast met deze mooie uitgave en sprak zijn waardering uit naar de beide samenstellers. “Het is een goed initiatief om door  middel van dit soort fotoboeken de Barendrechtse bevolking bewuster te maken van hoe onze gemeente er in vroeger jaren heeft uitgezien en voor het behouden van deze herinneringen ben ik een groot voorstander, verder zorgt dit boek natuurlijk ook voor een uitstraling naar de ons omliggende gemeenten“. Het is de samenstellers gelukt een prachtig en goed gedocumenteerde uitgave te maken.

Zowel  de ouderen als jongere Barendrechters kunnen zich door het duidelijke drieluik:  foto’s van vóór de oorlog, van rond 1960 en de situatie van nu, een beeld vormen van hoe ons dorp er ooit heeft uit gezien.

Bestellen

Het boek “Barendrecht, veranderingen in de 20ste eeuw” is voor een ieder bij de boekwinkel te koop voor €29,95. Digitaal bestellen kan ook via deboektant.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Historie« | »