BARENDRECHT – Enkele weken geleden werden er vragen aan de burgemeester (veiligheid) gesteld over de recente ontwikkelingen omtrent radicaliserende personen in relatie tot de Islamitische Staat (IS). De burgemeester heeft deze vragen vorige week beantwoord.

Geen indicatie

De politie heeft op dit moment geen indicatie dat er geradicaliseerde personen in relatie tot de Islamitische Staat in Barendrecht wonen. Zowel de gemeente als politie hebben hiervan geen signalen ontvangen.

Geradicaliseerde Barendrechter

In de vraagbrief werd verwezen naar een jonge Barendrechter die zou zijn geradicaliseerd. Hij zou te zien zijn geweest in een reportage omtrent IS in een moskee in Rotterdam-Zuid. Het is de politie echter niet duidelijk om welke Barendrechter dit gaat. Het blijft daarbij onduidelijk of dit nu echt een Barendrechter was of dat alleen de politie hier niet van op de hoogte is.

Aanpak

Op vragen over de aanpak van radicalisering verwijst de burgemeester van Barendrecht naar de landelijke aanpak. De minister van Veiligheid en Justitie bereidt momenteel een wetsvoorstel voor om de mogelijkheden tot ontneming van het Nederlanderschap bij terroristische activiteiten te verruimen. Indien nodig is er wel een crisisteam binnen de BAR organisatie beschikbaar die dit soort incidenten zou kunnen oppakken en indien nodig verder kunnen opschalen.

Alle vragen en antwoorden zijn terug te vinden in het volgende PDF document: Vragen raadslid Takken EVB radicaliserende personen ISBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »