Uitreiking talendiploma's op het Dalton Lyceum in Barendrecht

BARENDRECHT – Donderdagavond 9 oktober was het feest op het Dalton Lyceum Barendrecht. Ouders, broertjes, zusjes en vele opa’s en oma’s waren aanwezig om leerlingen in het zonnetje te zetten. Want maar liefst 104 leerlingen ontvingen onder een luid applaus van hun trotse ouders, een diploma. In oktober? Ja, want deze leerlingen hadden een extra programma Engels of Frans gevolgd, en dat hadden ze met succes afgesloten.

Talen

Het Dalton Lyceum is een school die allerlei extra activiteiten aanbiedt aan zijn leerlingen buiten de lessen om, zoals kunstklassen en extra lessen Frans of Engels. Leerlingen die hun talenten verder willen ontwikkelen, kiezen voor een van deze activiteiten en werken toe naar een officieel erkend certificaat.

Delf Scolaire

Het extra programma van Frans heet Delf Scolaire, een afkorting voor Diplôme d’Etudes en Langue Française. DELF-examens zijn officiële Franse taalexamens die overal ter wereld worden afgenomen en leiden tot een diploma waarmee een leerling zijn mate van taalbeheersing kan aantonen. Er zijn examens op vier verschillende niveaus van het Europees Referentiekader, een systeem dat binnen de Europese Unie wordt gebruikt om taalontwikkeling te beschrijven.

VTO

De extra lessen Engels staan bekend als VTO, versterkt talenonderwijs. Het Dalton Lyceum werkt voor VTO samen met Anglia, een wereldwijde organisatie die het hoofdkantoor in Engeland heeft. Anglia heeft een alliantie met 350 scholen in Nederland en heeft twintigduizend leerlingen in haar programma’s. Er zijn tien Anglia-niveaus: van absolute beginners tot universitair niveau.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »