ZPB Barendrecht krijgt gewonnen clinic van Olympisch zwemmer Sebastiaan Verschuren

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Vanmiddag (Zaterdag 18 oktober 2014) hebben 45 leden van zwem en waterpolovereniging Barendrecht (ZPB) een zwemclinic gehad van de Nederlandse olympische zwemmer Sebastiaan Verschuren.

Gewonnen

De zwemvereniging uit Barendrecht heeft de clinic gewonnen dankzij hun eigen wedstrijdzwemster Esmeralda de Zwart. Zij deed mee aan een Facebook actie van het zwemkleding merk Arena. Haar overtuigende verhaal kreeg samen met 14 andere zwemverenigingen uit Nederland de meeste likes (‘vind ik leuks’) op Facebook. De top 15 best gemotiveerde verhalen met waarom de club een clinic moest winnen kregen deze clinic. Bij ZPB werd deze gegeven door olympische zwemmer Sebastiaan Verschuren.

Hard werken

Tijdens de clinic werden de ZPB zwemmers van alle leeftijden hard aan het werk gezet. Diverse zwemtechnieken kwamen in de twee uur durende clinic voorbij. De instructies en het toepassen daarvan in het water werden constant afgewisseld, hierdoor bleef het tempo hoog.

Zwemtechnieken in het water werden als eerst behandeld, heen op de buik, terug op de rug. Maar vervolgens liet Sebastiaan steeds meer ingewikkelde oefeningen zien. De combinatie van de juiste techniek en genoeg kracht waren hier vaak belangrijk. Heeft iemand bijvoorbeeld al eens geprobeerd om (rustig) op zijn rug in het water te liggen en vervolgens beide benen de lucht in te steken? Een erg lastige oefening die Sebastiaan eruit liet zien alsof het niets was. De ZPB’ers wisten wel beter, in ieder geval nadat ze een eigen poging hadden ondernomen (video: 3:32).

De clinic werd eveneens sportief afgesloten in het water met, hoe kan het ook anders, een zwemwedstrijd. Naast dat de deelnemers veel geleerd hebben was het ook een erg gezellige middag.

Handtekeningen en selfies

Na afloop was de olympisch sporter nog geruime tijd aanwezig om met de leden op de foto te gaan en handtekeningen uit te delen. Naast een certificaat van deelname aan de clinic werden er ook op allerlei andere spullen (met een watervaste stift) handtekeningen gezet: shirts, tassen en (zwem)kleding.

Clinic door Ranomi Kromowidjojo

Na afloop van de clinic werden tevens de twee gelukkigen bekend gemaakt die zijn gescout tijdens de clinic. Zij mogen in december van dit jaar naar Eindhoven voor een clinic van Olympisch zwemster Ranomi Kromowidjojo.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »