JOTA-toren van scouting Barendrecht legt contact met Mexico

BARENDRECHT – [Foto’s] Dit weekend deed de scouting van Barendrecht, Beelaerts van Blokland, weer mee aan het jaarlijkse JOTA evenement. JOTA staat voor Jamboree on the Air en houdt in dat scoutinggroepen over de hele wereld contact met elkaar proberen te leggen via zelf opgezette radioverbindingen. Om het bereik zo groot mogelijk te maken heeft de groep uit Barendrecht afgelopen weekend al een toren van zo’n 30 meter hoog gebouwd.

Scannen

Een zendamateur zorgde ervoor dat er via de antenne die hoog in de toren was bevestigd contact kon worden gemaakt met andere groepen. Door een bepaald zendbereik af te scannen werden andere scoutinggroepen gevonden en werd er een gesprek opgezet. De scouting van Barendrecht heeft op deze manier gisteren (Zaterdag 18 oktober 2014) contact kunnen leggen met een scoutinggroep uit Mexico.

Klimmen

Uiteraard was de toren ook te beklimmen. De scoutingleden zijn zaterdagmiddag in tweetallen naar boven geweest om over Barendrecht én Rotterdam uit te kunnen kijken. Naar boven moest er gebruik worden gemaakt van meerdere ladders, maar om naar beneden te gaan was er aan de binnenkant van de toren een katrolsysteem geïnstalleerd.

De toren op het scoutingterrein langs de Henry Dunantlaan zal vandaag (Zondag 19 oktober 2014) weer worden afgebroken.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Verenigingen


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »