46 kinderen bouwen hutten in natuurgebied Koedood (Barendrecht / Rhoon)

BARENDRECHT – Op vrijdag 24 oktober, de laatste dag van de herfstvakantie, van 12.00 tot 16.00 uur kun je samen met Het Zuid-Hollands Landschap en ARK Natuurontwikkeling meedoen aan een leuke buitenactiviteit: huttenbouwen in de Koedood. Met wilgentenen, grondboren, touw, je eigen fantasie en ervaren gidsen ga je aan de slag om jouw allerleukste, mooiste of stoerste hut te maken. Wie wil dat nou niet?

Huttenbouwen

De huttenbouwcursus wordt gehouden in het natuurgebied langs het riviertje de Koedood in Rhoon. De exacte locatie is tussen de twee wildroosters nabij Poelweg 1 in Rhoon, aan de rand van de wijk Portland. In dit gebied woont een kudde Schotse Hooglanders die het gebied onderhouden. Door hun eetgedrag ontstaat een afwisselend landschap dat rijk is aan vele planten- en diersoorten. Het riviertje de Koedood maakt onderdeel uit van Klimaatbuffer IJsselmonde en de Blauwe Verbinding.

Het huttenbouwen is bedoeld voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Ouders mogen natuurlijk blijven om een handje te helpen! Voor de wilgentenen en de andere materialen wordt gezorgd, maar het zou makkelijk zijn als je een schaar meeneemt om touw mee te knippen. Een grondboor mag je ook meenemen. Trek warme kleren en stevige schoenen aan. Halverwege zullen we een pauze houden waarbij we voor drinken zullen zorgen. Kom bij voorkeur lopend of op de fiets.

Aanmelden

Meedoen aan de cursus kost € 2,- per kind, en daar krijg je een geweldige middag vol avontuur voor terug! Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus geef je snel op via zhl.nl/natuuragenda. (Ook vind je daar uitgebreide informatie over de excursie.) Het Zuid-Hollands Landschap organiseert regelmatig leuke activiteiten voor kinderen in de natuur. Meer informatie daarover is te vinden op zhl.nl/kinderen.

ARK Natuurontwikkeling zet zich in voor spontane natuur. Iedereen is welkom om hier vrij van te genieten. Dat kan onder andere via struintochten informatie hierover op ark.eu/ijsselmondeBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »