BARENDRECHT – Vanochtend (Maandag 20 oktober 2014) ontving mevrouw Van Doesburg-van Bodegom een Barendrechtse Erepenning uit handen van burgemeester Van Belzen. Dit gebeurde bij vv Smitshoek. Mevrouw Van Doesburg kreeg de gemeentelijke onderscheiding opgespeld voor haar jarenlange inzet voor vv Smitshoek.

Hart voor vv Smitshoek

Mevrouw van Doesburg is dit jaar 50 jaar actief voor voetbalvereniging Smitshoek. In deze periode heeft zij talloze functies vervuld en taken verricht. In 1960 was haar man, meneer Doesburg medeoprichter van vv Smitshoek. Niet lang daarna begon mevrouw Doesburg met haar vrijwilligerswerk voor de vereniging. Dit deed zij altijd met veel enthousiasme en toewijding aan ‘haar club’. Van 1964 tot 1989 was zij jeugdscheidsrechter. In 1971 richtte zij de damesafdeling op. Van 1971 tot 1983 was zij als wedstrijdsecretaris van de dames bestuurslid. Van 1971-1977 was mevrouw Doesburg trainster van de dameselftallen. Van 1972 tot 1984 organiseerde zij het jaarlijkse Sinterklaasfeest.

Maar er is nog meer: zo heeft zij jarenlang de gesponsorde shirts gewassen, klaverjasavonden georganiseerd, de Smitshoekse Lotto verzorgd en was zij gastvrouw in de bestuurskamer. Tegenwoordig maakt zij nog elke maandag het sportcomplex schoon.

De Hartstichting, Borgstede en stembureaulid

Mevrouw Van Doesburg is op meerdere fronten belangeloos actief voor de Barendrechtse samenleving. Sinds 1990 is zij van onschatbare waarde voor Borgstede en haar inwoners. Zij zorgt voor koffie en thee en biedt bewoners een luisterend oor en liefdevolle aandacht. Daarnaast is zij sinds 1998 stembureaulid bij verkiezingen en collecteert zij sinds 2002 voor de Hartstichting.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »