Video: Film over de Barendrechtse veiling uit 1956

BARENDRECHT – [Video] Velen kennen de film die de groenteveiling in 1939 liet maken. Die toont echter een niet meer bestaand gebouw. Naar er is inmiddels ook een filmpje opgedoken dat in 1956 is opgenomen in het pand dat nu in gebruik is bij Jabaay b.v.

Bas Romeijn heeft de video (“1956 Leen Groenenboom bezoekt de veiling” ) gepubliceerd zodat iedereen deze kan bekijken.

Veiling

Op monumentendag hebben al veel mensen daar de veilingklok van toen bekeken, maar in het filmpje is hij echt in bedrijf te zien. De filmopnames zijn gemaakt in opdracht van Leen Groenenboom uit Rijsoord. Hij wilde hiermee zijn naar Canada geëmigreerde zoon Bas de bedrijvigheid van de familieleden in Rijsoord en Barendrecht tonen. Hij maakte daarbij ook opnamen van plekken waaraan Bas herinneringen had. Zo  ging hij ook met de cameraman naar de veiling en werd daar ontvangen door de veilingvoorzitter Jan Kooiman.

Dankzij Leen Groenenboom en de familie Groenenboom, die het beschikbaar stelde voor vertoning, kunnen we nu dus terug kijken op een stukje agrarische geschiedenis van Barendrecht. De op 8 millimeter smalfilm opgenomen beelden zijn in goede staat en bevatten naast familie opnamen ook beelden waaruit Bas Romeijn nog een paar leuke onderwerpen uit kan halen voor zijn website met terugkijkfilms.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Historie


Video: Bas Romeijn, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »