Video 1939: Fruitteelt en verwerking in Barendrecht en omstreken

BARENDRECHT – [Video] Na de terugblik op de activiteiten op de voormalige tuinbouwveiling en het deel over de aardbeienteelt en verwerking, heeft Bas Romeijn nu het onderdeel over de teelt en verwerking van hardfruit op zijn website geplaatst.

In maart 1940 zou de Coöperatieve Tuinbouwveilingvereniging “Barendrecht en Omstreken” 25 jaar bestaan. Om dat te vieren is er in 1939 een film gemaakt, echter zonder geluid. Het werk op en rond de veiling, maar ook de verschillende agrarische activiteiten in het verzorgingsgebied werden gefilmd. Bas heeft deze film bewerkt en in diverse onderdelen gesplitst. In dit deel komt de teelt van hardfruit rond Barendrecht en in de Hoeksche Waard aan bod.

De originele film bestaat niet meer, maar dit is een vanaf VHS band bewerkte kopie. Om het voor de kijker van nu te duiden is er commentaar en geluid aan toegevoegd. Een leuk stukje uit de geschiedenis van Barendrecht. Deze korte versie is nu voor iedereen te bekijken op de website.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Historie


Video: Bas Romeijn, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »