Video 1988: Intocht van Sinterklaas in Barendrecht

BARENDRECHT – Volgende week zaterdag (14 nov) zal Sinterklaas weer aankomen in Barendrecht. Deze traditie is er één die al tientallen jaren in stand wordt gehouden. Bas Romeijn monteerde een video aan elkaar van de intocht in Barendrecht in 1988:

In het jaar 1988 kwam Sinterklaas niet te paard naar Barendrecht maar in een grappige buggy. Hij wordt door de burgemeester, de fanfare en de majorettes, bij het gemeentehuis ontvangen.

Sinterklaasintocht

Bas Romeijn: “Klaas Blom maakte daarvan opnamen met zijn videocamera en gaf die aan Sinterklaas. En via Sinterklaas kwamen de opnamen weer bij mij. Dus dankzij Klaas Blom kunnen we nu terug kijken naar de aankomst de Sint in 1988. Het beeld had helaas wel geleden onder de invloed van de tijd en de Spaanse warmte, maar heb ik, dankzij uitgebreide software, voor een deel weg kunnen werken.”

“In 1988 werd de Sint op het bordes van het gemeentehuis ontvangen door Burgemeester J. van den Brink en uiteraard héél veel kinderen. En… misschien was u dat zelf wel. Of was u daar als lid van de fanfare of de majorettes?“, aldus Bas.

Ter vergelijking: bekijk hier de video’s van de intocht van vorig jaar, of die van 2013, in Barendrecht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Historie


Video: Bas Romeijn, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »