Taxus Baccata (Flickr: euphro)

BARENDRECHT – Van 15 juni tot en met 31 augustus was het mogelijk om snoeisel van taxushagen in te leveren bij de gemeente. Stichting Vergroot de Hoop houdt deze jaarlijkse actie om geld en taxussnoeisel in te zamelen voor de strijd tegen kanker.

In de gemeente Barendrecht is 690 kilo taxussnoeisel ingeleverd door inwoners en de groendienst van de gemeente zelf. De ingeleverde snoeisels brengen geld op. Dit geld wordt door de gemeente aan een instelling dat onderzoek doet naar kanker geschonken.

Opbrengst

De Gemeente Barendrecht heeft € 287,50 opgehaald. Dit bedrag wordt opgeteld bij het bedrag dat door gemeenten Albrandswaard en Ridderkerk is opgehaald. In totaal is er € 575,00 opgehaald door de drie gemeenten. Er is nog niet bekend aan welke instelling het bedrag geschonken wordt.

Op zaterdag 7 november wordt de totale opbrengst van de actie bekend gemaakt. De bekendmaking vindt plaats tijdens de uitzending van Robs Grote Tuinverbouwing. Dit programma wordt zaterdag om 17:00 uur uitgezonden op SBS6.

Update 7 nov: Landelijk €106.000 obv zo’n 250.000 kilo. Taxus toppen zijn verkocht aan de farmaceutische industrie, opbrengst vd verkoop gaat weer naar kanker onderzoek.

Taxussnoeisel

Taxussnoeisel is een basisgrondstof voor chemotherapie. In de taxushaag zitten giftige stoffen die, wanneer ze op een goede manier gebruikt worden, bruikbaar zijn als medicijn tegen kanker. Iedere kubieke meter snoeisel is goed voor 1 chemotherapie.

Foto: euphro (CC BY-SA 2.0)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »