Sloop voormalige schoolgebouw CBS De Hoeksteen aan de Kruidentuin, Barendrecht

BARENDRECHT – Op dinsdag 10 november bent u van harte welkom op de inloopavond over het nieuwe, definitieve ontwerp van de MFA Kruidentuin. Tijdens deze avond kunt u vragen stellen over het nieuwe ontwerp en tekeningen van het nieuwe ontwerp bekijken.

U kunt tussen 19.00 en 20.30 uur binnenlopen bij CBS De Hoeksteen aan de Kruidentuin 10 (voormalige locatie van de Dubbeldekker). Naar verwachting is de nieuwe Multifunctionele accommodatie in het 4e kwartaal van 2016 klaar.

Nieuw ontwerp

Architectenbureau De Zwarte Hond heeft een nieuw ontwerp gemaakt. De architect licht toe: “De samenwerking die de organisaties die in de MFA Kruidentuin gehuisvest worden aangaan, komt tot uiting in dezelfde materialen die door het hele gebouw worden toegepast. Toch blijft iedere gebruiker duidelijk individueel herkenbaar.

Sloop

In het nieuwe gebouw worden CBS De Hoeksteen, kinderopvang Eiland Marlyne, het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), het consultatiebureau, het wijkteam en sporthal Vitaal gehuisvest. Het voormalige gebouw van CBS De Hoeksteen is eerder dit jaar al gesloopt. De leerlingen zijn tijdelijk verhuisd naar de oude locatie van CBS De Dubbeldekker. Nadat de MFA is opgeleverd, wordt de huidige locatie van sporthal Vitaal gesloopt. Op deze locatie worden parkeerplaatsen aangelegd. De rest van de vrijkomende locaties wordt ingezaaid met gras.

Planning en herinrichting groen

Inmiddels is het selectieproces voor een aannemer gestart. De gemeente streeft ernaar in het eerste kwartaal van 2016 te beginnen met de bouw. Tijdens de inloopavond kunt u ook het groenplan inzien. Hierin staat welke bomen gekapt worden en hoe het groen op de locatie heringericht wordt

Integraal kindcentrum

Door de combinatie van functies in het nieuwe gebouw ontstaat een integraal kindcentrum (IKC). Een bruisend netwerk van zeer betrokken partners met laagdrempelige voorzieningen voor jeugd, ouders en wijkbewoners. De centrale ligging in Barendrecht is een belangrijk pluspunt.

Foto: Sloop voormalige schoolgebouw CBS De Hoeksteen aan de Kruidentuin, BarendrechtBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen


Fotograaf: Gemeente Barendrecht, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »