World Ports Classic wielerronde razendsnel door Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] De deelnemers van de World Ports Classic, een wielerronde van Rotterdam naar Antwerpen en terug, raasde vandaag (Zondag 24 mei 2015) in hoog tempo door Barendrecht. Via de Heinenoordtunnel, Kilweg, Barendrechtseweg en Dierensteinweg reden de renners richting de finish in Rotterdam.

Een aantal mensen waren vanmiddag (Zondag 24 mei 2015) langs het Barendrechtse deel van de route te vinden om de wielrenners voorbij te zien komen. Alle wielrenners en het circus eromheen waren binnen een paar minuten in razendsnel tempo voorbij gereden. Zowel voor als achter de groep zaten vele politiemotoren, verkeersregelaars, de tour organisatie en andere betrokken voertuigen. Boven de renners vloog een kleine gele helikopter die beelden maakte voor de live TV uitzending.

Foutje op de rotonde

De wegen werden door diverse motoren van verkeersregelaars en de politie al rijdend afgesloten. Dit gebeurde nogal chaotisch (op het laatste moment) waardoor sommige automobilisten op plekken kwamen waar dit niet de bedoeling was. Zo stond een automobilist op de rotonde 2e Barendrechtseweg / Jaagpad terwijl er tientallen renners langs hem raasden (video).

Ook op de kruising bij de 1e Barendrechtseweg met de Schaatsbaan ging het niet helemaal goed: een automobilist stond hier stil op de kruising terwijl de eerste rijders er al aankwamen. De verkeersregelaar kon hem hier op tijd weghalen. De weg werd op het stuk Barendrechtseweg in beide richtingen afgesloten.

VideoBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »