Bewoners centrum alert gemaakt tijdens veiligheidspreventieactie in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Politieagenten, vrijwilligers van buurt bestuurt, gemeenteraadsleden, medewerkers van Openbare Orde en Veiligheid, handhavers (BOA’s) en de burgemeester hebben vanavond (Woensdag 20 mei 2015) een veiligheidspreventieactie gehouden in het centrum van Barendrecht. Tijdens deze actie werd er langs de deuren gegaan om mensen te wijzen op de gevaren van criminelen die op de loer kunnen liggen.

De focus lag vanavond (Woensdag 20 mei 2015) dus op voorkomen in plaats van genezen. Gelukkig moest de burgemeester regelmatig even wachten tot er open werd gedaan, want de deuren zaten met meerdere sloten goed afgesloten. Een bewoonster tegen het veiligheidsteam voor de deur: “Ik zag jullie staan wel staan, maar heb toch maar even mijn zoon gevraagd ook paraat te staan toen ik open deed.

Verdachte situaties

Het is echter niet altijd even makkelijk om verdachte situaties te herkennen, zo vertelde een omwonende van de Middenbaan: “We zitten hier in het centrum en het is moeilijk om in te schatten wie hier wel en niet hoort.” De politie maakte hierbij duidelijk dat verdachte situaties altijd, desnoods via 112, gemeld kunnen worden.

Informeren

Bijna 30 deelnemers wandelden vanavond (Woensdag 20 mei 2015) in groepjes door de wijk met een tas vol informatie over de diverse veiligheidsonderwerpen: waaronder het voorkomen van woning inbraak, auto-inbraak, verdachte situaties en het nut van Burgernet.

Hennep

Onder de diverse flyers zat tevens een flyer voor het herkennen van de geur van een hennepkwekerij. Door op de kaart te krassen kun je de geur van hennep ruiken, dit maakt het makkelijker om een hennepkwekerij in de omgeving te herkennen.

Positieve reacties

De gemeente en politie voerden eerder preventieacties uit in andere wijken, zoals laatst in de omgeving van het Middeldijkerplein (Havenkwartier en Meerwede). Vanwege de positieve reacties van bewoners is besloten de actie in andere wijken te herhalen. De actie wordt nu in het centrumgebied uitgevoerd, waar het Buurtpreventieteam sinds 2013 actief is.

 Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »