327 kinderen over de finish van Scholenkampioenschappen bij CAV Energie in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Afgelopen dinsdag (19 mei) vonden voor de 17e keer de RABO Scholenkampioenschappen plaats op de atletiekbaan bij CAV Energie. Hoewel het motto van de organisatie is dat meedoen belangrijker is dan winnen werd er ook dit jaar weer een felle doch sportieve strijd geleverd tussen de deelnemende basisscholen uit Barendrecht.

Door de regen met hagel om 18.00 uur werd het traditionele begin van de avond “het nemen van de groepsfoto’s per school” een ietsje uitgesteld. Hierna volgden de hardloopwedstrijden met een tiental starts liepen een kleine vierhonderd kinderen afhankelijk van hun leeftijd 600, 800 of 1.000 meter.

Bekijk hier alle (140) foto’s van de Scholenkampioenschappen 2015

Ouders

De avond werd afgesloten met 800 meter hardlopen voor de ouders en belangstellenden. De RABO Scholenkampioen kon op basis van 327 gefinishte jongens en meisjes bepaald worden: de winnaar werd de Dr. Schaepmanschool.

Voor alle scholieren werd er voor hun inzet niet alleen een herinneringsvaantje, maar ook wat te drinken uitgereikt door medewerkers van de Rabobank. Na afloop konden organisatoren en sponsor van een zeer geslaagd evenement spreken!

Klassement scholen

Het eindklassement van de Barendrechtse Scholenkampioenschappen 2015:

 1. Dr. Schaepman
 2. Groen van Prinsterer
 3. Smitshoek
 4. De Hoeksteen
 5. De Trinoom
 6. Vrijenburg
 7. Het Kompas
 8. De Ark
 9. De Tweemaster
 10. De Draaimolen
 11. Zeppelin
 12. De Driehoek

Ook dit jaar is weer de traditionele wisselbokaal uitgereikt, dit jaar ging de bokaal naar De Hoeksteen. Op de tweede en derde plaats kwamen Groen van Prinsterer en De Tweemaster. Deze trofee is bedoeld voor de school die verhoudingsgewijs met de meeste leerlingen deelneemt aan de RABO Scholenkampioenschappen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »