ZPB eerste vereniging in campagne tegen Seksueel Grensoverschrijdend Gedrag in Barendrecht

BARENDRECHT – Gistermiddag (Dinsdag 19 mei 2015) heeft de Kickoff plaatsgevonden in het (nu nog) Inge de Bruijn Sportfondsenbad te Barendrecht van de campagne ter voorkoming Seksueel Grensoverschrijdend Gedrag. Deze campagne is geïnitieerd door het ministerie van Veiligheid & Justitie en staatssecretaris Dijkhoff gaf vanmiddag (Woensdag 20 mei 2015) het officiële startsein.

Verklaring Omtrent Gedrag vrijwilligers

De rode bal staat symbool voor deze campagne. Staatssecretaris Dijkhoff gaf de bal dan ook door aan de ambassadrices Inge de Bruijn en Lobke Berkhout, waarna de bal werd doorgegeven aan de Koninklijke Nederlandse Zwembond en vervolgens aan Zwem- en Polovereniging Barendrecht (ZPB). Bestuurslid Kevin van Bommel nam de bal in ontvangst. Onder andere de Verklaring Omtrent Gedrag en een vertrouwenspersoon zijn actiepunten die in de campagne aangehaald worden. ZPB is hier twee jaar geleden mee aangevangen.

Doorgeven

Het is de bedoeling dat ZPB de bal doorgeeft aan andere verenigingen in de omgeving in verschillende sporten. Iedere keer dat de bal wordt doorgegeven dient er een foto te worden gemaakt en geplaatst op de Facebook pagina ‘Maak er een punt van’. Van de 10 ballen die nu Nederland doorgaan wint degene met de meeste ‘doorgaves’ een eindfeest. Bal nummer 1 is in ieder geval gestart bij ZPB!Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »