Ontwerp MFA Kruidentuin

BARENDRECHT – Tussen de Kruidentuin en de Binnenlandse Baan wordt de nieuwe MultiFunctionele Accommodatie (MFA) Kruidentuin gebouwd. De MFA Kruidentuin biedt straks onderdak aan CBS De Hoeksteen, kinderopvang Eiland Marlyne, het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), het wijkteam en sporthal Vitaal. Nog voor de zomervakantie wordt de voormalige huisvesting van CBS De Hoeksteen gesloopt om ruimte te maken voor de MFA Kruidentuin.

Naar verwachting is de nieuwe MFA in het vierde kwartaal van 2016 klaar.

Zie ook: Krakers stichten brand in schoolgebouw Hoeksteen tijdens brandweerwedstrijden

Centrale ligging

Wethouder Jeroen Gebben (jeugd en onderwijs) is enthousiast over de mogelijkheden van de MFA Kruidentuin. “Door de combinatie van functies in het nieuwe gebouw ontstaat een integraal kindcentrum (IKC). Een bruisend netwerk van zeer betrokken partners met laagdrempelige voorzieningen voor jeugd, ouders en wijkbewoners. De centrale ligging in Barendrecht is een belangrijk pluspunt.

Tijdelijke huisvesting leerlingen

Leerlingen van CBS De Hoeksteen zijn inmiddels tijdelijk verhuisd naar het gebouw van voormalige OBS De Dubbeldekker. De Dubbeldekker sloot in juli 2014 de deuren in verband met het lage leerlingenaantal. Na oplevering van de MFA Kruidentuin worden het gebouw van De Dubbeldekker en sportzaal Vitaal gesloopt. Op de voormalige locatie van sporthal Vitaal komen extra parkeerplaatsenBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »