Roparun schenkt €16.000,- aan De Elf Ranken dankzij Energie Team (CAV Energie, Barendrecht)

BARENDRECHT – Het Roparun team 160 (Energie Team Barendrecht) wilde dit jaar meehelpen aan een concreet doel in de gemeente Barendrecht. Zij namen contact op met Laurens De Elf Ranken en dienden een aanvraag in bij de stichting Roparun. Vorige week werd bekendgemaakt dat er een bedrag van €16.000,- wordt geschonken aan De Elf Ranken.

Een prachtig mooi bedrag, waar we ontzettend blij mee zijn”, vertelt Ada van der Linden, teamleider van o.a. de Palliatieve Zorg (PTZ) afdeling in De Elf Ranken. “Het bedrag gaan we besteden aan het opknappen van de tuin en de aanschaf van gezellig tuinmeubilair.

Energie Team

Het Energie Team Barendrecht bestaat uit enthousiaste leden van de atletiekvereniging CAV Energie in Barendrecht. “We zijn allemaal heel dankbaar voor de geboden zorg in De Elf Ranken en sommige teamleden in het bijzonder.” Eén van de teamleden, Lisette, heeft direct met de palliatieve zorg voor een kankerpatiënt te maken gehad: “Vorig jaar zat ik regelmatig in de tuin van De Elf Ranken omdat mijn man hier toen was opgenomen. Ik vond de tuin er toen zo mistroostig uitzien…

Roparun

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven

Dit jaar start de 24e editie op zaterdag 23 mei. Op maandag 25 mei finishen de teams op de Coolsingel in Rotterdam. De teams zullen ook een doorkomst in Barendrecht hebben.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »