Aubade, Opening, Vlag hijsen, Kanga, Koningsdag Barendrecht 2014

BARENDRECHT – Op Koningsdag zingen kinderen tijdens de aubade als eerbetoon aan de koning liedjes. Sinds vorig jaar vindt de aubade in onze gemeente plaats op het Doormanplein. De Harmonie heeft nu de muzikale uitvoering in een nieuw jasje gestoken. Dit jaar verzorgt de jeugdafdeling van de Harmonie de instrumentale en vocale invulling van de aubade. Kom op 27 april luisteren naar hun eigentijdse liedjes! U bent van harte welkom.

Ivo Kouwenhoven (dirigent van Leerlingen- en Jeugdorkest) arrangeerde voor het Jeugdorkest het Wilhelmus en schreef een drietal vrolijke liedjes. Voor zowel kinderen in de onder-, midden- en bovenbouw is er een geschikt liedje bij. Met medewerking van de ZangKids van de Harmonie zingen zij de vlotte liedjes voor de burgemeester. Hij treedt deze ochtend als vertegenwoordiger van de koning op.

Programma aubade

De aubade start om 9.00 uur, waarna het Wilhelmus klinkt en de vlag wordt gehesen. Na de speech van de burgemeester gaan de kinderen tussen 9.15 en 9.25 uur zingen. Als afsluiting verzorgt ‘Want to Move’ om 9.25 uur een spetterend dansoptreden. Deze aubade blijft in zijn nieuwe jasje een mooie traditie voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd die u niet mag missen!

Oproep aan basisscholen

Zoals gebruikelijk werken ook scouting Fridtjof Nansen, Jhr. Beelaerts van Blokland en zeeverkennersgroep Brandaen Barendrecht mee aan de opening van de Koningsdag. Met hulp van de Harmonie oefenden zij de liedjes in eigen kring. Basisscholen zijn eveneens van harte welkom om mee te doen aan de aubade. Heeft u interesse, dan kunt u contact opnemen met Maria Prooi (secretaris van de Harmonie) via e-mailadres secretaris@harmoniebarendrecht.nl en telefoonnummer 06-424126238. Zij kan bij u op school langskomen om de liedjes met de kinderen te oefenen onder leiding van een geschoolde docent. De liedjes, teksten, bladmuziek en instrumentale uitvoeringen kunnen ook worden opgestuurd, zodat u zelf met de kinderen kunt oefenen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »