BARENDRECHT – De gemeente Barendrecht kreeg de eerste dagen van vorige week veel meer telefoontjes te verwerken dan normaal. De veranderingen in de zorg leidden nog niet tot extra vragen.

Verdubbeling aantal telefoontjes

Maandag 5 januari en dinsdag 6 januari waren erg druk. Er was op maandag zelfs sprake van een verdubbeling van het aantal telefoontjes: zo’n 1200 tegen 600 op een normale maandag. Vanaf woensdag ging de hoeveelheid gesprekken weer richting een gebruikelijk niveau.

Wethouder Dienstverlening Lennart van der Linden: “Wij kregen de eerste dagen van 2015 veel telefoontjes over allerlei verschillende onderwerpen. Natuurlijk waren er in deze periode van het jaar een aantal specifieke vragen over bijvoorbeeld vuurwerkafval en het legen van afvalcontainers. Ook over het nieuwe vrij reizen voor AOW-gerechtigden kregen we telefoontjes. Maar verder waren het vooral veel ‘gewone’ onderwerpen als het maken van een afspraak of een bijstandsaanvraag. Wij verwachtten ook extra vragen te krijgen over de veranderingen in de zorg per 1 januari. Maar dat bleek juist weer erg mee te vallen.”

Oorzaak drukte

Hoe het precies komt dat er vooral op maandag 5 januari zoveel is gebeld, is niet helemaal duidelijk. Een verklaring zou kunnen zijn dat inwoners dachten dat de gemeentehuis op vrijdag 2 januari gesloten was. Op die dag werd er juist veel minder gebeld dan normaal. Het zou kunnen dat inwoners hun vragen van nieuwjaarsdag en vrijdag 2 januari hebben ‘opgespaard’ tot maandag.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »