Sneeuw schuiven en strooien op het fietspad langs de rondweg (Sweelincklaan) in Barendrecht

BARENDRECHT – Het CDA heeft vragen gesteld aan de verantwoordelijke wethouder over het begaanbaar maken van fietspaden in Barendrecht tijdens sneeuwval.

Fractievoorzitter Peter Luijendijk (CDA) over de sneeuwval in Barendrecht in december 2014: “Het is vele Barendrechters opgevallen dat in het bijzonder de fietspaden een lange periode slecht begaanbaar waren. Het viel zelfs op dat bij het passeren van de gemeentegrens met Rotterdam de fietspaden wel te berijden waren. Ook konden velen zich herinneren dat in het verleden de doorgaande fietspaden juist zo netjes werden schoongemaakt.

Vragen

Naast deze punten zijn er ook vragen gesteld over het sneeuwvrij maken van gebieden rond ouderen/zorgcentra in Barendrecht:

  1. Kan het college aangeven of er een verandering in het beleid heeft plaatsgevonden ten aanzien van het sneeuwvrij maken van fietspaden?
  2. Is het college net als vele Barendrechters ook van mening dat de fietspaden de laatste keer slecht begaanbaar waren?
  3. Gaat het college actie ondernemen om dit in de toekomst te verbeteren?
  4. Ziet het college mogelijkheden om het strooien en sneeuwvrij maken van wegen uit te breiden tot aan diverse ouderen/zorgcentra in Barendrecht?

Klachten bij BarendrechtNU

Tijdens de sneeuwval van 27 december 2014 ontving BarendrechtNU ook enkele klachten van inwoners over de slechte begaanbaarheid van de fietspaden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »