Wereldwinkel wint Waarderingsprijs Vrijwilligers tijdens Winterfeest Barendrecht 2014

BARENDRECHT – Afgelopen zaterdag zijn tijdens het winterfeest voor de 3e achtereenvolgende keer de Waarderingsprijs voor Vrijwilligers door wethouder Mw. Monhemius uitgereikt aan 3 verschillende organisaties. Elke organisatie diende een plan in bij het Vrijwilligers Informatie Punt van KijkopWelzijn waarin ze aangaven op welke manier zij hun vrijwilligers in het zonnetje wilden zetten.

De nummers 1,2 en 3 wonnen respectievelijk 1.000, 850 en 750 euro. Een jury, samengesteld uit eveneens vrijwilligers, maakte de volgende keuze:

1e prijs: Wereldwinkel Barendrecht

Dit plan speelt goed in op de criteria van de jury, namelijk: zorg voor het vrijwilligerswerk en het vergroten van de zichtbaarheid van de Wereldwinkel in de Barendrechtse samenleving. De Wereldwinkel wil een uitgebreide High Tea organiseren in of rond de Wereldwinkel, met gebruik van eigen producten, die de medewerkers aanbieden aan het winkelend publiek op de Middenbaan. Dit idee is origineel, goed uitvoerbaar en zorgt voor enthousiasme, binding en motivatie bij de vrijwilligers en voor charmante PR richting de Barendrechtse inwoners. Wat ons betreft de terechte winnaar!

2e prijs: Stichting Present

Stg.Present heeft de afgelopen jaren een krachtige positie verworven in Barendrecht. Dankzij een harde kern vrijwilligers met daarom heen een grote schil van meer incidentele inzet van vrijwilligers toont Present overtuigend aan dat er kan veel worden bereikt.

Stg.Present voert vrijwilligersprojecten uit in samenwerking met heel veel verschillende maatschappelijke organisaties. Het plan van stg.Present  om met haar mensen de tentoonstelling “Ik geef om jou” – Naastenliefde door de eeuwen heen-, te bezoeken is een thema dat nauw aansluit bij een actueel thema: de Participatiemaatschappij. De tentoonstelling gaat o.a. over vrijwilligerswerk, staat heel mooi symbool voor waar Present voor staat en is daarmee al een waardering voor vrijwilligerswerk in het algemeen. Daarom ontvangt Present de tweede prijs.

3e prijs: Het Ronald Mc Donald huis

Het Ronald McDonald huis wil vrijwilligers meenemen op een ‘City Safari’ en afsluiten met een diner in restaurant ‘Van Harte’ in het Oude Noorden van Rotterdam. Het Ronald McDonald huis legt daarmee een verbinding met andere maatschappelijke initiatieven en wijkgerichte activiteiten: bij iemand thuis op de thee, een Rotterdamse wijk leren kennen door de ogen van een bewoner, een restaurant met hulp van vrijwilligers, etc. .

Kortom: mét, dóór en vóór vrijwilligers. Voor alle vrijwilligers een mooie gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en inspiratie op te doen. Een mooi plan, dat wij graag belonen met de derde prijs!Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »