Leerlingen Calvijn Groene Hart vertellen kerstverhaal tijdens Winterfeest Barendrecht 2014

BARENDRECHT – Afgelopen zaterdag vond het Winterfeest plaats in Barendrecht. Een aantal partijen waren hier (onafhankelijk van elkaar) bij aanwezig en stuurden onderstaande berichten in naar BarendrechtNU.

Zie ook: Winterfeest Barendrecht 2014

Kerstmarkt bij HVB

Zoals ieder jaar was ook deze keer de Historische Vereniging Barendrecht (HVB) geopend tijdens het Winterfeest in het “Oude Dorp” van Barendrecht. Mede door de inzet van onze vrijwilligers is het een groot succes geworden en kunnen we terugkijken op een succesvolle dag met een groot aantal bezoekers. Er was volop belangstelling voor de diverse kramen in het museum en de historische films uit het archief ven onze vereniging brachten veel bezoekers terug in de tijd toen “Geluk Nog Gewoon Was”. We bedanken de vrijwilligers hierbij nogmaals voor hun inzet en hebben mede hierdoor een aantal nieuwe HVB leden mogen noteren.

Calvijn draagt weer steentje bij

Zoals elk jaar heeft Calvijn Groene Hart ook nu weer haar steentje bijgedragen aan het Winterfeest in de oude dorpskern van Barendrecht. Dit keer assisteerden leerlingen bij het concert van Meliom, waarbij een van de Calvijn teamleiders, Vincent van Dam, bovendien het orkest begeleidde.

Andere leerlingen zorgden voor een mooi schouwspel door een bijzondere, levende kerststal te creëren. De leerlingen speelden het kerstverhaal na, waarbij een verteller op amusante wijze het verhaal ten gehore bracht. De muzikale omlijsting maakte het geheel compleet. Helaas ontbraken dit keer de levende dieren door het vervoersbod dat samenhangt met de vogelgriep. De creatieve oplossingen in de vorm van kartonnen schapen beplakt met watten en gehaakte ezels gaven de stal toch de juiste sfeer. De bezoekers lieten hun waardering zowel door applaus als een financiële bijdrage voor de Rode Kruisactie, Serious Request, blijken.

VVD: Warme gesprekken met inwoners

De VVD bood tijdens dit mooie evenement, als enige politieke partij, de inwoners  een warm onthaal.  De bezoekers van het winterfeest gingen onder het genot van een beker warme chocomel met VVD raadsleden in gesprek.

Fractievoorzitter Jan Jippes enthousiast: “Deze dag was een mooi moment om met onze inwoners te spreken over wat er in Barendrecht leeft. Daarnaast was dit ook een goede gelegenheid om te vertellen wat we sinds de verkiezingen voor Barendrechters hebben bereikt. Ik ben trots op datgene wat samen in deze coalitie bereikt is, maar er staat nog meer te doen de komende jaren voor een nog beter Barendrecht!”.

Foto: Leerlingen Calvijn Groene Hart vertellen het kerstverhaal bij de stal tijdens Winterfeest Barendrecht 2014Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »