Dieren, De Kleine Duiker

BARENDRECHT – Vandaag (Zondag 16 november 2014) is vastgesteld dat de vogelgriep bij een pluimveebedrijf in Hekendorp (gemeente Oudewater) de hoog pathogene variant blijkt te zijn. Barendrecht ligt op ongeveer 30 kilometer van dit pluimveebedrijf.

De hoogpathogene variant van vogelgriep is zeer besmettelijk voor gevogelte. Voor kippen is deze variant dodelijk. Vogelgriep is een zoönose, wat betekent dat de besmetting van dier op mens kan worden overgebracht. Daarom moeten ook kinderboerderijen per direct maatregelen treffen.

De Kleine Duiker

Vanaf zondag 11.30 uur tot woensdag 11.30 uur zijn alle kinderboerderijen in Nederland verplicht gesloten. De Kleine Duiker: “Tot onze spijt is De Kleine Duiker genoodzaakt de poorten voor bezoekers tijdelijk te sluiten vanwege een zeer besmettelijke vogelgriep. Wij houden jullie op de hoogte via Facebook en Twitter wanneer wij weer open zullen zijn voor bezoekers.

Ook scholen, groepen etc. mogen niet ontvangen worden.

Update 18 nov, 20:40

“Morgenochtend om 11.30 uur zijn bezoekers weer van harte welkom op onze boerderij De Kleine Duiker.”

Update 20 nov, 19:25

In Ter Aar (Zuid-Holland, boven Alphen a/d Rijn) is een nieuwe besmetting van vogelgriep vastgesteld. In afwachting van het onderzoek naar deze besmetting moeten alle kinderboerderijen in Nederland hun deuren weer sluiten. De Kleine Duiker in Barendrecht is hierdoor sinds vandaag (Zondag 16 november 2014) 14.00 uur tot uiterlijk zondag 23 november 14.00 uur gesloten voor bezoekers.

Update 23 nov, 20:20

Boerderij De Kleine Duiker moet helaas langer nog dicht blijven.

De bezoekersregeling, afschermplicht en andere maatregelen blijven in stand. Dat betekent dat kinderboerderijen 21 dagen gesloten moeten blijven voor publiek. Morgenmiddag (Maandag 17 november 2014) (maandag 24 november) vindt er een crisisoverleg bij ministerie EZ plaats waar de vSKBN bij aanwezig is en de kinderboerderijen vertegenwoordigd. Hierin wordt gesproken over deze sluiting en de maatregelen. Mocht er iets gewijzigd worden, dan hoort u dit zo snel mogelijk (waarschijnlijk maandag na 17 uur).

Update 25 nov, 22:50

Kinderboerderij De Kleine Duiker is morgen (Maandag 17 november 2014) (26 nov) weer open voor bezoekers.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »