BARENDRECHT – Uit weginspecties is gebleken dat de verhardingen op de kruising van de Ziedewijdse Baan met de Buitenlandse Baan niet meer zijn opgewassen tegen de hoge verkeersintensiteiten. Wringend verkeer van vooral zware transporten draaien het asfalt kapot en vervormen de randen. Gezien de noodzaak de weg veilig en begaanbaar te houden moet de reconstructie van deze kruising worden uitgevoerd.

Omleiding

Aannemer KWS Infra uit Zwijndrecht start maandag 17 november om 7:00 uur met de werkzaamheden. Voor de uitvoer van de werkzaamheden aan de weg is het noodzakelijk de gehele kruising af te sluiten. Het verkeer wordt door middel van borden omgeleid. De werkzaamheden duren circa drie weken. De duur van de werkzaamheden is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Aangepaste route buslijnen

De RET bussen van lijn 182 en 184 rijden een aangepaste route over de Lindehoevelaan en de Binnenlandsebaan. De haltes Park Buitenoord en De Driesprong op de Buitenlandse Baan komen daarmee tijdens de werkzaamheden tijdelijk te vervallen. De Arriva bus 717 rijdt een alternatieve route over de 2e Barendrechtseweg en de Leedeweg. Op deze lijn komen geen haltes te vervallen.

« | »