Winterfeest Barendrecht 2014

BARENDRECHT – [Foto’s + Video’s] Gisteren (Zaterdag 13 december 2014) liep de Oude Dorpskern en het centrum van Barendrecht weer vol met bezoekers van het Winterfeest. Van elf uur ‘s ochtends tot negen uur ‘s avonds was  hier van alles te beleven. Op een regenbuitje na in de loop van de middag was het weer een geslaagde editie van het Winterfeest.

Fotoalbums

Muziek

Uiteraard was er tijdens het Winterfeest veel muziek. Te beginnen met het concert speciaal voor gehandicapten in de Dorpskerk. Dit was ook direct het officiële openingsmoment van het Winterfeest 2014 door burgemeester van Belzen.

Gedurende de dag waren er diverse optredens op het podium van het Doormanplein. Op het plein werd het feest ‘s avonds om zeven uur afgesloten met de kerstvolkszang. Wie er nog geen genoeg van had kon aanschuiven in de Dorpskerk voor het afsluitende concert van acapella groep Double G.

Optredens Doormanplein

De dansgroepen van Funky Feet mochten als eerste het podium op om hun danskunsten te vertonen. Dans werd afgewisseld met gezongen kerstliedjes. Vervolgens werd het podium tegen half twee vrijgemaakt voor een warming-up voor de Santa Run. Met deze run werd ruim vierduizend euro opgehaald voor het realiseren van een hospice in Barendrecht.

Bekijk hier het artikel, de foto’s en video van de Santa Run

Rond het Doormanplein, in de Dorpsstraat en op de Middenbaan was een kerstmarkt met een groot aantal kraampjes. Op het grasveld voor de Dorpskerk stond als vanouds weer de kerststal, deze moest het dit jaar echter doen zonder echte dieren vanwege het vervoersverbod van vee.

Prijzen

Na de Santa Run werden om drie uur de waarderingsprijzen voor vrijwilligers door stichting KijkOpWelzijn uitgereikt. Na deze uitreiking werden direct de winnaars van de Santa Run het podium op gehaald.

Lichtjesoptocht

Terwijl percussiegroep Ridderster uit Ridderkerk om zes uur al stond warm te spelen op het Doormanplein, verzamelden tientallen ouders en kinderen zich in de Oude Dorpskern. Onder leiding van de kerstman in zijn arreslee en de drumband ging om half zeven de lichtjesoptocht van start.

Via de Dorpsstraat liepen de deelnemers richting het kruispunt van de 2e Barendrechtseweg om via de Middenbaan richting ‘t Vlak te lopen. Vanaf hier werd via het Onderlangs terug gelopen naar het Doormanplein.

Kerstvolkzang

Om zeven uur begon hier de kerstvolkszang onder begeleiding van het koor B’tween en Meezingkoor Harmonie Barendrecht.

Video’s

Sfeerimpressie, Funky Feet, kerstvolkszang

Lichtjesoptocht
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »