BARENDRECHT – Weerbaarheidstraining is een zelfverdedigingssport, waarbij wij het vertrouwen van uw kind(eren) vergroten. De organisatie (Jeugdkarate Barendrecht) inventariseert of er interesse is voor het aanbieden van dergelijke trainingen in Barendrecht voor kinderen.

Weerbaarheidstrainingen

Zij gaan in op de vervelendste zaken bij kinderen, zoals pesten op school of elders, elkaar op een vervelende manier irriteren, het verschil tussen pesten en vervelen. Het daadwerkelijk aangevallen worden en hoe hierop geanticipeerd kan worden. Het is ontwikkeld om vervelende situaties te vermijden en hoe hiermee om te gaan. Het is in alle vormen een zeer veelzijdige sport. Alle fysieke vaardigheden zijn nodig en worden ontwikkeld: coördinatie, kracht, snelheid, en uithoudingsvermogen.

Het is een sport waarbij normen en waarde hoog in het vaandel staan. Dit kan alleen met een goede structuur en strakke begeleiding. Het is een sport, waarbij alle delen van het lichaam gedwongen worden om mee te doen in een beweging. Geen eenzijdige bewegingspatronen. Jeugdkarate wordt vaak ingezet als middel vanwege de vormende waarde van de sport. Uit onderzoek blijkt dat de jeugdkarate een belangrijke bijdrage kan leveren aan de sociale ontwikkeling bij jongeren.

Zelfvertrouwen en eigenwaarde

Het beoefenen geeft meer zelfvertrouwen en eigenwaarde. Door verplicht samen te werken, leer je elkaar te vertrouwen en leer je op een goede manier met elkaar om te gaan.

Kinderen met faalangst krijgen zelfvertrouwen en eigenwaarde en drukke kinderen leren hun energie beter te beheersen en te hanteren. Kinderen leren meer te incasseren, iets waar ze later veel voordeel aan hebben. Kinderen zijn dan niet meer bang en durven bijvoorbeeld ook meer tijdens andere sportlessen.

Leren omgaan met regels

Het kan een belangrijke impuls geven aan het leren omgaan met regels, het ontwikkelen van sociale vaardigheden en maatschappelijke normen. In de eerste les wordt duidelijk gemaakt dat je elkaar geen pijn mag doen, dat je samen moet werken met je tegenstander en dat je respect voor elkaar moet hebben.

De organisatie verdeeld het voor kinderen in twee aspecten en op spelenderwijs:

  1. Zelfbeheersing en zelfbewustzijn: Weten wat agressie, pesten en overige vervelende zaken inhouden. En weten wat het doet met de ander.
  2. Zelfverdedigingstrainingen: Gebruikmaken van verschillende technieken van verdediging, waaruit men zichzelf kan bevrijden en vervolgens veilig thuis kunnen aankomen.

Enquête

Jeugdkarate Barendrecht houdt in eerste instantie een enquête en hoopt dat er voldoende aanmeldingen zijn om deze sport aan te bieden. Heeft u interesse, vult u dan a.u.b. het interesse-formulier in. Zij zullen u benaderen, zodra zij uw interesse hebben ontvangen. Het verplicht u overigens tot niets.

Sportlocatie wordt Hof van Maxima (gymzaal) na schooltijd op een maandag, woensdag of donderdag. U kunt uw voorkeur aangeven in het interesse-formulier.

Link naar interesse-formulier: http://www.jayra.nl/jeugdkaratebarendrecht-enquette.htmlBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »