Greensparade logo

BARENDRECHT – Op donderdag 25 september organiseert Stichting GreensParade een benefietdiner ten behoeve van het 100-jarig jubileum van Stichting Daniel den Hoed. Het belooft een inspirerende avond te worden waarbij presentator Jan Dirk Stouten onder andere voormalig minister- president prof. dr. Jan Peter Balkenende, Koppert Cress directeur Rob Baan en inspirator Jurgen de Beijer aan de tand voelt.

Diner

Het diner vindt plaats bij Hotel Van der Valk Ridderkerk, één van de partners van Stichting GreensParade. Freek en Krystle van der Valk verzorgen voor hun gasten deze avond een overheerlijk en gezond 4- gangen menu met diverse streekproducten. Tijdens het diner vinden verschillende presentaties plaats.

Gasten

De hoofdgast van de avond is de inspirerende voormalig minister-president prof. dr. Jan Peter Balkenende. Tegenwoordig is hij Partner Corporate Responsibility bij Ernst & Young, waar hij zich bezighoudt met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Tevens is hij actief als bijzonder hoogleraar Governance, Institutions and Internationalisation aan de Erasmus Universiteit Comité van Aanbeveling ‘100 jaar Daniel den Hoed’.

Rob Baan, directeur van Koppert Cress en mede-initiatiefnemer van 24Kitchen zal spreken over het belang van gezonde voeding en de relatie tussen onze dagelijkse voeding en de ontwikkeling van ziektes zoals kanker.

Nog een reden om te komen is inspirator en ondernemer Jurgen de Beijer. Jurgen heeft vanaf zijn zesde jaar het merendeel van zijn leven doorgebracht op de afdeling Oncologie van het Sofia Kinderziekenhuis en het Erasmus MC. Tegen alle medische wetten in is hij nu een succesvol ondernemer. Zijn unieke verhaal wilde hij één keer in een theatervoorstelling aan vrienden en bekenden vertellen. Door een onbedoelde rollercoaster van publiciteit is het niet bij een éénmalige voorstelling gebleven. Deze avond speelt hij voor u een deel van zijn programma ‘Chemopuur’: een inspiratie- en motivatie-event met een lach en traan over doorzetten, denken in mogelijkheden en je eigen koers varen.

Natuurlijk is ook de directie van het Erasmus MC/Daniel den Hoed aanwezig om u te informeren over de status van het onderzoek naar kanker en waar de opbrengsten van het jubileumjaar aan besteed zullen worden.

Entertainment

Sjoerd Pleijsier zal in zijn alter ego Simon Stokvis van de KRO-serie en film ‘Toen was geluk heel gewoon’ voor het nodige entertainment zorgen. Simon heeft een verrassende theateract met Franse chansons in een Rotterdams jasje. Sjoerd Pleijsier maakt ook deel uit van het Comité van Aanbeveling ‘100 jaar Daniel den Hoed’.

Loterij

Tijdens de loterij t.b.v. het goede doel, onder leiding van Simon Stokvis en Jan Dirk Stouten, zijn er mooie prijzen te winnen die ter beschikking zijn gesteld door lokale ondernemers.

Aanmelden

Deelnemen is mogelijk door het afnemen van een tafel van 10 stoelen. Een uniek moment om uw relaties eens goed in de watten te leggen met een bijzondere avond, voor een bijzonder doel. Wenst u een ander aantal tafels of stoelen of te nemen dan kunt u contact opnemen met Stichting GreensParade. De kosten voor een tafel voor 10 personen bedragen € 995,00 excl.btw.

Activiteiten Stichting GreensParade

Stichting GreensParade is begin 2012 opgericht naar aanleiding van het toenemende ongezonde eet- en leefpatroon in de samenleving en de onzichtbaarheid van de grote AGF-sector in Barendrecht en de omliggende gemeenten. Stichting GreensParade zet zich in voor de promotie van groente en fruit, een gezonde levensstijl en duurzaamheid. Het benefietdiner is één van de vele initiatieven die de stichting onderneemt om haar doelstellingen te realiseren. Naast het benefietdiner organiseert de stichting op zaterdag 27 september het gelijknamige festival “GreensParade”. Dit festival, voor jong en oud, is gratis toegankelijk en vindt plaats in het Carnisserpark op de geluidswal bij Carnisselande, ter hoogte van de Vrijenburgweg.

Goed doel

Elk jaar kiezen wij een goed doel dat past bij onze doelstellingen”, zegt Henk Ferdinandus, voorzitter van Stichting GreensParade, “dit goede doel willen wij vervolgens middels onze activiteiten extra in het zonnetje zetten.” Dit jaar is dus gekozen voor de jubilerende Daniel den Hoed Kliniek. De opbrengst van het benefietdiner en het festival komt ten goede aan hun onderzoek naar kanker.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »