Gemeentehuis Barendrecht (Gemeentehuisplein, Binnenhof)

BARENDRECHT – Het college is momenteel bezig met de voorbereidingen om 109 asielzoekers te kunnen opvangen in het Zuidelijke Randpark (langs het Havenspoorpad thv het Kooiwalbos/Maeterlinckweg). Het gaat om 79 asielzoekers en 30 vluchtelingen uit Oekraïne. De gemeente Barendrecht had hierover eerder ruzie met het college van B&W van Rotterdam, het ging toen nog om veel hogere aantallen.

Het Zuidelijk Randpark biedt ruime mogelijkheden om een passend antwoord te kunnen formuleren op de toekomstige opgave van de opvang en huisvesting van vluchtelingen voor de gemeente Barendrecht“, aldus de gemeente. Het college stelt met de maatregelen alvast vooruit te werken vanwege de komende Spreidingswet van de landelijke overheid, die gemeente een verplichting kan opleggen om asielzoekers op te vangen.

Opvang in Zuidelijk Randpark

Het college in een brief aan de gemeenteraad over de ontwikkelingen: “Onze bijdrage aan de regionale opgave omvat 129 duurzame opvangplaatsen voor asielzoekers. Dit aantal is gebaseerd op het bod van de provincie van 10.000 opvangplaatsen aan het Rijk, Wij oriënteren ons op de mogelijkheid om, naast de reeds bestaande noodopvanglocatie aan de Zuider Carnisseweg van 50 opvangplaatsen, de overige opvangplaatsen te realiseren middels een kleinschalige opvanglocatie in het Zuidelijk Randpark.

De bestuurlijke en ambtelijke voorbereiding van deze plannen is op dit moment in volle gang. Het Zuidelijk Randpark biedt ruime mogelijkheden om een passend antwoord te kunnen formuleren op de toekomstige opgave van de opvang en huisvesting van vluchtelingen voor de gemeente Barendrecht.

Lees hier de volledige brief (PDF) van het college van B&W van de gemeente Barendrecht over deze kwestie.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »