The Hunt Barendrecht: 60 jongeren op de vlucht voor politie en handhaving

BARENDRECHT – [Foto’s + video] Afgelopen vrijdagavond vond de eerste editie van ‘The Hunt Barendrecht’ plaats: Een activiteit waarbij 60 (vooraf ingeschreven) jongeren op de vlucht sloegen voor politieagenten en handhavers van de gemeente Barendrecht. De jongeren werden in een wit scheurpak gehesen en kregen allemaal een nummer op hun rug. Pakt een agent of handhaver het nummer van je rug, dan ben je af.

Na een briefing in jongerencentrum BLOK0180, waarin de spelregels werden toegelicht, mochten de jongeren op de vlucht slaan. Het gebied was beperkt tot de wijk Lagewei en een deel van de Vrouwenpolder. De jongeren mochten alleen te voet vluchten, handhavers waren op de fiets aanwezig en de politie was te voet, op de fiets en met 2 motoragenten op de deelnemers aan het jagen.

Op de vlucht

Wethouder van der Linden gaf vrijdagavond rond 18:30 uur samen met wijkagent Jochem het startschot voor de vlucht. Zo’n 20 agenten en 4 handhavers stonden klaar om -na het weggeven van een kleine voorsprong- op de deelnemers te gaan jagen. Binnen enkele minuten zat de wijk vol met (verstopte) jeugd in, toch wel opvallende, witte pakken. De hunters, agenten en handhavers, werkten vervolgens samen om de jeugd op te sporen en in te sluiten. Binnen een half uur was een flink deel van de deelnemers hun eerste ‘leven’ al kwijt: Als de jagers je nummer te pakken kregen, moest je teruglopen naar BLOK0180 en kreeg je een tweede poging.

De top 5 deelnemers die het 2 uur volhielden, alle 3 de stempelposten wisten te vinden én nog de meeste levens over hadden – werden tot winnaars gekroond. Het was voor veel deelnemers als een flinke opgave om het eerste half uur door te komen: het was erg zonnig weer waardoor het flink aanpoten en zweet wegvegen was, zowel voor de deelnemers als de hunters.

The Hunt Barendrecht werd georganiseerd door het jongerenwerk van KijkopWelzijn in samenwerking met de politie en handhaving van de gemeente Barendrecht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »