Gemeente stuurt Lekker & Live tóch terug naar Zuidpolder: Al wel voor €36.000 grond geëgaliseerd in Stationstuinen

BARENDRECHT – Het muziekfestival Lekker & Live, geplaagd door politieke gesteggel over de locatie én corona lockdowns, gaat na de laatste afgelasting van vorig jaar ook dit jaar definitief niet door. Het lijkt er ook niet op dat het evenement daarna nog (snel) terug komt.

De gemeente is al jaren bezig om het evenement te assisteren met het vinden van een geschikte evenementenlocatie en de vereiste vergunningen, maar ziet daar nu een teleurstellend einde aan komen: “Het college van de gemeente Barendrecht is erg teleurgesteld dat de organisatie van Lekker & Live nog geen enkel initiatief heeft genomen richting hun festivalbezoekers.

Rumoerig

Binnen het gemeentehuis rommelde het begin maart al dat het niet goed ging met Lekker & Live: Wethouder Stolk informeerde het college op 7 maart over de stand van zaken; Het leek er niet op dat het evenement nog doorgang zou gaan vinden. Het college heeft de gemeenteraad half maart per geheime brief geinformeerd over de situatie, naar alle waarschijnlijkheid omdat het evenement een aangelegenheid betreft van een commercieel bedrijf en de gemeente hier inhoudelijk eigenlijk niets mee van doen heeft. Vandaag, precies een maand later, zet de gemeente echter de stap om een persbericht te publiceren waarin ze hun teleurstelling uitspreken over de organisatie van Lekker & Live. Niet de eerste keer, de gemeente en de organisatie lagen al eerder ook al met elkaar overhoop.

Enorme teleurstelling

De gemeente schrijft in het persbericht vandaag: “Veel inwoners van Barendrecht hebben hun kaartjes na de twee eerdere afgelastingen bewaard om ze in 2023 te kunnen gebruiken. Dat dit nu weer niet kan, is voor hen een enorme teleurstelling. Daar komt bovenop dat veel inwoners het betaalde bedrag voor hun kaartjes vooralsnog niet terug lijken te krijgen van de organisatie. De organisatie heeft nog niet via hun eigen kanalen richting de kopers van kaartjes gecommuniceerd dat het evenement wordt afgelast. En op social media staan veel reacties van inwoners die geen reactie ontvingen op hun verzoek tot terugbetaling. De gemeente Barendrecht heeft regelmatig met de organisatie gesproken over het belang van de organisatie van Lekker & Live in 2023. Eén van de redenen van de gemeenteraad om akkoord te gaan met de eenmalige locatie in de Zuidpolder in 2023 was het feit dat inwoners alsnog gebruik konden maken van hun gekochte kaartjes.

Wethouder Margo Stolk: “Ik had onze inwoners een festival in hun eigen dorp gegund. En na alle inzet vanuit de gemeente om Lekker & Live 2023 mogelijk te maken, gaat het nu alsnog niet door. Hier baal ik dan ook enorm van. Gelukkig staan er diverse andere leuke evenementen op de planning dit jaar.

Communiceren

De gemeente benadrukt nog dat ze zelf geen organisator zijn van het evenement, geen partij zijn in de verkoop van kaartjes, maar enkel betrokken is bij het beschikbaar stellen van een locatie. De gemeente heeft de organisatie opgeroepen om mensen met een ticket alsnog te gaan informeren. Informatie is momenteel nog niet te vinden op de website en social media kanalen van de organisatie. Het evenement Lekker & Live is ondergebracht binnen een in Rotterdam gevestigde BV.

Stilte

BarendrechtNU had rond de afgelasting van vorig jaar contact met de organisatie en kreeg vorig jaar enkele malen toezeggingen over binnen welke periode mensen toentertijd hun geld terug konden verwachten voor hun kaartjes. Momenteel blijven antwoorden uit en beantwoord de organisatie al sinds vorige maand geen schriftelijke vragen over de toekomst van het evenement én wat mensen kunnen doen die 3 jaar geleden tickets hebben gekocht en deze al die tijd (uit loyaliteit) hebben gehouden. Een uitnodiging om erover te praten kwam er wel, maar schriftelijke antwoorden op de gestelde vragen niet. Ook afgelopen week is dit bij herhaling van het stellen van vragen niet het geval geweest.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »