Deel van bouwgebied Stationstuinen tijdelijk evenemententerrein voor (oa) Lekker & Live

BARENDRECHT – Het college heeft een stuk grond naast station Barendrecht aangewezen als tijdelijk evenemententerrein. In ieder geval de komende 2 jaar kunnen er op het terrein (grotere) evenementen worden georganiseerd.

Het college trekt € 29.620 uit voor het egaliseren van een aantal velden (1a, 2 en 3 op onderstaande kaart) in het toekomstige bouwgebied van de Stationstuinen: het braakliggende gebied naast station Barendrecht, waar ProRail ook nog een pand zal gaan bouwen. Het terrein van ProRail zal niet worden gebruikt (velden 1b en 1c op onderstaande kaart).

Evenemententerrein

De aanleiding voor de zoektocht naar een evenemententerrein is onder andere vanwege het evenement Lekker & Live waar geen geschikte locatie voor was te vinden binnen de gemeente, maar waar al wel veel inwoners van Barendrecht kaarten voor hadden gekocht. Daarnaast is er ook steeds meer vraag naar een geschikt terrein in Barendrecht voor (grotere) evenementen“, aldus het college van B&W van Barendrecht. Het evenement Lekker & Live zou eigenlijk plaatsvinden op het terrein naast De Kleine Duiker, maar dit stuitte op weerstand in de gemeenteraad. De nieuwe locatie is een alternatief voor Lekker & Live, maar kan ook door andere (grotere) evenementen gebruikt gaan worden.

Het college van B&W in een brief aan de gemeenteraad: “Momenteel is dit de ideale locatie voor evenementen omdat dit tot weinig overlast zal leiden voor de omwonenden, maar ook omdat het gelegen is naast het station wat de bereikbaarheid zeer goed maakt. (…) Met de ontwikkelaar is afgesproken dat het terrein in ieder geval voor twee jaar ingezet kan worden voor diverse evenementen. Het tweede jaar mogelijk in aangepaste vorm, afhankelijk van wanneer met de bouw gestart gaat worden. Ook dan is er echter nog genoeg grond beschikbaar.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »