ProRail koopt grond naast station Barendrecht voor nieuwe verkeersleidingspost

ProRail en gemeente Barendrecht hebben donderdag 12 juli 2018 een koopovereenkomst getekend voor de grond waarop een nieuwe verkeersleidingspost komt te staan. Op de nieuwe locatie worden de verkeersleidingsposten van Rotterdam en goederenemplacement Kijfhoek samengevoegd. Ook de incidentenbestrijders van ProRail krijgen een eigen plek in het nieuwe gebouw.

Dit najaar laat Prorail de haalbaarheid van de energieneutraliteit van het nieuwe gebouw onderzoeken. Het nieuwe gebouw wordt volgens planning in 2022 in gebruik genomen.

Station Barendrecht

De nieuwe verkeersleidingspost komt recht tegenover het station in Barendrecht.ProRail: “Gekozen is voor deze locatie, omdat het een goed te bereiken plek is en voor de incidentenbestrijders centraal ligt in de regio. Ook het emplacement Kijfhoek, van waaruit het spoorgoederenvervoer op de Betuweroute wordt aangestuurd, is vanaf daar snel te bereiken.

Duurzaamheid

We willen het spoor en onze gebouwen zo duurzaam mogelijk maken. Dat geldt ook voor de te bouwen verkeersleidingspost in Barendrecht. Dat proberen we te bereiken door energieneutraal en ‘circulair’ te bouwen. Circulair bouwen betekent dat we er alles aan doen om verspilling van grondstoffen en materialen te voorkomen. Door circulair en energieneutraal te bouwen verminderen we de CO2-uitstoot“, aldus ProRail.

Artikelfoto: De nieuwe verkeersleidingspost komt naast de grote glazen wand van station BarendrechtBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »