Renovatie op Sportpark de Bongerd: Korfbalvelden en 3x3 basketbal

BARENDRECHT – [Foto’s] Een aantal weken geleden is er begonnen met de renovatie van een deel van Sportpark de Bongerd. Het project ‘Bongerd 2.0’ werd eerder dit jaar bekend gemaakt.

Deze zomer worden de korfbalvelden bij KV Vitesse gerenoveerd en uitgebreid met één veld, een klein korfbalveld en een oefenstrook. Daarnaast wordt ook een 3×3 basketbal court aangelegd.

Renovatie

Het sportpark bij Korfbalvereniging Vitesse ondergaat momenteel een transformatie. De korfbalvelden worden momenteel opnieuw aangelegd en daarbij is ook ruimte ontstaan om 3×3 basketbalvelden aan te leggen. Deze extra ruimte komt beschikbaar omdat de korfbalbond enkele jaren geleden heeft besloten dat er voortaan op kleinere velden (40x20m) kan worden gespeeld. Langs de velden wordt LED verlichting geïnstalleerd in de lichtmasten.

Nu de Barendrechtse korfbalvelden na 10 jaar intensief gebruik toe zijn aan een opknapbeurt, worden de korfbalvelden op deze nieuwe afmetingen aangepast. Op de twee oude velden komen drie nieuwe velden, een klein korfbalveld en een oefenstrook.

Toiletten

Afgelopen dinsdag diende Echt voor Barendrecht (EVB) de motie ‘Realisatie toiletvoorziening Jeu de boules vereniging Vitesse op sportpark De Bongerd‘ in tijdens de gemeenteraadsvergadering. In de motie werd het college verzocht om een toiletvoorziening te realiseren bij de jeu de boules vereniging, een wens van de leden. Dit zou tegelijkertijd met de grootschalige werkzaamheden kunnen worden gerealiseerd. De coalitiepartijen stemden echter niet in met de motie, waardoor er geen meerderheid voor is.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport« | »