Foto's: Landelijk G-Voetbaltoernooi op Sportpark de Bongerd 2019

BARENDRECHT – Het jaarlijkse G-voetbaltoernooi op sportpark de Bongerd, dat georganiseerd wordt door de Coaches Betaald Voetbal (CBV), krijgt vanaf deze zomer een nieuwe invulling. De “Coaches on Tour” variant, een alternatief dat ontstond in de coronaperiode, is spelers en coaches zo goed bevallen dat het de nieuwe standaard wordt om de G-voetballers en de trainers uit het betaalde voetbal aan elkaar te koppelen.

Tijdens het (tot voor corona) jaarlijkse evenement in Barendrecht streden de G-voetbalteams van clubs uit het hele land tegen elkaar. Zo’n 400 G-voetballers kwamen hiervoor jaarlijks naar sportpark de Bongerd en aan het eind van de dag waren er altijd alleen maar winnaars. Het evenement kreeg ieder jaar veel aandacht van de landelijke (sport)media. De bondscoach van het Nederlands elftal kwam aan het eind van de dag bijna altijd de medailles uitreiken op de Bongerd.

Geen G-Voetbaldag meer

Het besluit betekent dat BVV Barendrecht deze zomer geen gastheer meer is voor het G-voetbaltoernooi. Mario Captein, directeur van Coaches Betaald Voetbal: “27 jaar is de G-dag georganiseerd bij BVV Barendrecht. Onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers van deze mooie vereniging voor alle uren die zij geheel belangeloos hebben ingezet om alle G-voetballers elk jaar weer een onvergetelijke voetbaldag te bezorgen. Samen met de BSVB, Fonds Gehandicaptensport en de KNVB gaan we er alles aan doen om van de nieuwe variant, de Coaches on Tour, minstens net zo’n succes te maken.”

BVV Barendrecht vindt het uiteraard jammer dat het toernooi niet langer op sportpark De Bongerd wordt georganiseerd, maar is ook dankbaar voor de talrijke edities die het mocht organiseren: “Honderden vrijwilligers van de BVV hebben in de loop der jaren met veel plezier een bijdrage geleverd aan het toernooi en bewaren prachtige herinneringen aan de vreugde en de openheid van de G-voetballers. Zij hopen dat de G-voetballers ook in de nieuwe vorm plezierige ontmoetingen met toptrainers tegemoet gaan!

Alternatief

Van 19 tot en met 23 september 2022 zullen de coaches van de betaald voetbalverenigingen daarom wederom een bezoek brengen aan lokale G-voetbalteams. De coaches van de profclubs worden gekoppeld aan een lokaal G-voetbalteam. De coach (met staf) zal voor dit team eenmalig de training verzorgen en de spelers zullen ervaren hoe het is om training te krijgen van een coach van een profclub.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »