FOTO'S: G-Voetbaltoernooi 2017 op Sportpark de Bongerd

BARENDRECHT – De landelijke G-voetbaldag gaat dit jaar niet door. Dat heeft de directeur van toernooi-organisator Coaches Betaald Voetbal (CBV) dinsdagmiddag aan BVV Barendrecht laten weten. Voor het eerst in 28 jaar is deze zomer daarom geen G-voetbaldag op sportpark De Bongerd.

Het jaarlijkse voetbalfeest voor G-voetballers zou op woensdag 5 augustus gehouden worden. Nu door de coronacrisis evenementen tot september verboden zijn, kan het toernooi op die datum niet doorgaan. Uitstel naar later dit jaar is voor de CBV niet mogelijk, omdat de focus van de betaald voetbalclubs dan (hopelijk) gericht is op het nieuwe seizoen.

G-Voetbaldag

Het evenement wordt elk jaar in de zomervakantie georganiseerd door Coaches Betaald Voetbal (CBV), in samenwerking met de KNVB, BVV Barendrecht en de Belangenvereniging Scheidsrechters Betaald Voetbal (BSBV). Aan het bijzondere evenement nemen maar liefst 400 G-voetballers deel die allemaal in de échte tenues van clubs uit het betaald voetbal spelen. Zij worden bovendien gecoacht door alle bekende trainers van de profclubs. Daarnaast zijn ook de topscheidsrechters die wekelijks fluiten in de Eredivisie present op dit voetbalfeest.

Tientallen vrijwilligers van BVV Barendrecht zijn die dag altijd beschikbaar om het toernooi samen met de organisatoren in goede banen te leiden. Hun inzet is deze zomer helaas niet nodig; de 28e editie van het voetbalfeest op sportpark De Bongerd moet wachten tot de zomer van 2021.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »