Sporthal Waterpoort ingericht voor opvang vluchtelingen uit Oekraïne

BARENDRECHT – Sporthal Waterpoort aan het Middeldijkerplein is gisteren (Vrijdag 18 maart 2022) ingericht voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. In de sporthal zijn bedden en voorzieningen geplaatst. Wanneer de Veiligheidsregio een beroep doet op de gemeente Barendrecht voor noodopvang, dan kunnen in de sporthal honderd Oekraïense vluchtelingen worden opvangen.

Burgemeester Govert Veldhuijzen: “Ik ben tevreden dat Barendrecht nu klaar is voor de noodopvang. In de Barendrechtse samenleving hoor en zie ik dat de oorlog in Oekraïne de bewoners van Barendrecht aan het hart gaat. Het is geweldig om te zien dat er spontaan acties ontstaan om hulp te bieden.

Crisisnoodopvanglocatie in de regio

Door de oorlog in Oekraïne ontvluchten veel inwoners hun land. Zij hebben dringend onderdak nodig. De 25 veiligheidsregio’s in Nederland hebben afgesproken op korte termijn elk tweeduizend vluchtelingen op te nemen. Dit geldt ook voor de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, waar Barendrecht onder valt.

Sporthal Waterpoort is de vierde crisisnoodopvanglocatie in de veiligheidsregio, die is opgeleverd. Wanneer de locatie wordt ingezet is afhankelijk van de aankomst van vluchtelingen.

Sporthal Waterpoort is voorlopig niet beschikbaar voor scholen en (sport)verenigingen. De gemeente heeft de gebruikers hierover ingelicht. Zij kunnen (zoveel mogelijk) elders terecht voor hun activiteiten.

Meer informatie

De gemeente zelf plaatst het laatste nieuws met betrekking tot de opvang van vluchtelingen in Barendrecht op de site barendrecht.nl/oekraine. Hier staat ook een contactformulier waarmee inwoners zich kunnen aanmelden als gastgezin of vrijwilliger of om vragen te stellen. Tijdens kantooruren is de gemeente ook bereikbaar via 14 0180.

Artikelfoto’s via: Gemeente Barendrecht

Zie ook: Barendrecht bereidt zich voor op opvang van 100 Oekraïense vluchtelingenBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »