Meidenteam Barendrecht wint Ladies Streetsoccer Tournament in Rotterdam

BARENDRECHT – [Teamfoto] Op 26 maart 2014 hield de buurtsportcoach in samenwerking met Feyenoord en het jongerenwerk van KijkopWelzijn een voetbalclinic voor jongens en meisjes. Onder leiding van Mike Obiku, die werd ondersteund door de buurtsportcoach, werd er een training van een uur afgelegd.

De 10 beste meisjes werden geselecteerd voor het Ladies Streetsoccer Tournament (LST) in Rotterdam. Voorafgaand aan dit toernooi, werden er 4 woensdagen van 16.00 – 17.00 uur getraind op het schoolplein van de Vrijenburgschool. Ook deze trainingen werden georganiseerd door Feyenoord en de buurtsportcoach en stonden wederom onder leiding van Mike Obiku. De meiden waren elke woensdag aanwezig en beleefden hier veel plezier in.

Op vrijdag 2 mei 2014 was het zover. Om 09.30 uur aanwezig om met zijn allen om te kleden, een teamfoto te maken en op te warmen. De meiden kregen van Feyenoord allemaal een bidon. Deze werden ook direct gevuld met water omdat er goed gedronken moest worden.

Om 10.30 stond de opening van Menina Madness op het programma en om 11.00 uur de eerste wedstrijden. Team Barendrecht won alle poulewedstrijden. De tweede wedstrijd zelfs met 12-0! De buurtsportcoaches had met 10 speelsters een uitgebreide selectie aangezien er 5 tegen 5 werd gespeeld.

De halve finale moesten zij voor de derde keer tegen FC Zylyn. De twee poulewedstrijden werden allebei gewonnen maar dat wilde niet zeggen dat zij deze wedstrijd ook automatisch zouden winnen. De meiden kwamen met 0-1 achter tegen FC Zylyn. De koppies gingen even naar beneden maar na wat oppeppen door de buurtsportcoach en betrokken ouders, gingen deze allemaal weer omhoog. Zij streden als team wat resulteerde in een mooie overwinning!

Op naar de finale tegen Transvalia. Een sterk team dat ook competitievoetbal speelt. Het beloofde een mooie wedstrijd te worden. De teams waren redelijk gelijk aan elkaar. De kansen gingen over en weer. Na een mooie steekbal op de spits van Team Barendrecht, die deze bal keurig afmaakte, resulteerde deze wedstrijd in een 1-0 overwinning voor Team Barendrecht. Zij mochten zich de kampioen van het toernooi noemen, en nemen automatisch deel aan de landelijke finales op 7 juni op het Lloyd Multiplein in Rotterdam.

Complimenten van de buurtsportcoach aan deze meiden die zich als team naar deze finales hebben gewerkt. Ook complimenten naar de aanwezige ouders en supporters die de meiden zeer sportief naar de finales hebben toegejuicht. Als buurtsportcoach willen wij ook Feyenoord bedanken bij het helpen organiseren van deze trainingen.

Bent u geïnspireerd en wilt u iets organiseren of mist u een specifiek aanbod gericht op sport en bewegen in Barendrecht? Neemt u dan vooral contact met ons op via: buurtsportcoach@kijkopwelzijn.nl of volg de Buurtsportcoach op Facebook: Buurtsportcoach Barendrecht. Wij zien u graag!Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Buurtsportcoach, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »