Nieuwe skatetoestellen in Riederpark geplaatst

BARENDRECHT – Ze staan er: de nieuwe skatetoestellen in het Riederpark! De afgelopen dagen is er hard gewerkt aan de herinrichting van de skatevoorziening. Het was eerder de verwachting dat de werkzaamheden voor de zomervakantie al konden plaatsvinden. Vanwege de flink toegenomen vraag naar grondstoffen als staal en aluminium in tijden van corona waren er echter flinke leveringsproblemen en wachttijden bij de fabrikant.

Maar het wachten is nu voorbij. Met de herfstvakantie voor de deur is de metamorfose van de skateplek in het Riederpark nu dus (bijna) afgerond. Het idee voor de vernieuwing kwam vorig jaar van vier Barendrechtse kinderen. Zij stuurden een brief naar de gemeente over hun grote hobby: skaten. Ze doen het graag, maar gaven aan dat de skatevoorziening in het Riederpark te beperkt was om goede trucjes te leren. Hun wens voor een vernieuwd skatepark werd ondersteund door zo’n 100 handtekeningen van andere kinderen.

De gemeente ging met de kinderen in gesprek en na zorgvuldig onderzoek sprongen de seinen op groen om iets moois te realiseren op de bestaande skateplek. Dat is nu gelukt. Iedereen is welkom. Wethouder Cees Schaap verricht op 3 november om 16.00 uur de officiële opening.

Foto’s: De plaatsing van de nieuwe skatebaan onderdelen vond afgelopen dinsdag plaatsBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »