Gemeente Barendrecht: "Komt u de Drugslab Experience zelf ervaren?"

BARENDRECHT – Heeft u weleens een drugslab van binnen gezien? Vandaag (Vrijdag 15 oktober 2021) (15 okt) krijgt u de kans: In de Rijnstraat, naast de markt op het gemeentehuisplein (Binnenhof), staat van 8.00 uur tot 16.00 uur de Drugslab Experience. Hier kunt u een kijkje nemen in een nagemaakt (en veilig!) drugslab, waar u uitleg krijgt van experts van Meld Misdaad Anoniem, de politie en/of gemeente.

De gemeente Barendrecht is per 1 februari een samenwerking aangegaan met Meld Misdaad Anoniem. Gemeente, politie en Meld Misdaad Anoniem vinden het belangrijk dat inwoners onveilige situaties herkennen én melden. Een drugslab valt hier ook onder: “Daarom vinden wij bewustwording en preventie op dit gebied heel belangrijk.

Naast informatieve folders zijn er in de Drugslab Experience ook xtc-geurkaarten beschikbaar. De ontwikkelde, volledig veilige geur lijkt enorm op die van echte drugslabs. Wanneer over de kaart wordt gewreven, komt de geur vrij. Deze ervaring maakt het herkennen van een drugslab in de toekomst waarschijnlijk makkelijker. Komt u de Drugslab Experience zelf ervaren?

Foto: Politie BarendrechtBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »